b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Deze week nou eens niet voor een uitwedstrijd naar Noord-Brabant of Limburg. Nee, Silvolde 1 reist naar Zuid-Holland, naar Hendrik Ido Ambacht in de buurt van Rotterdam. De voetbalclub heet IFC, oftewel Ido's Football Club. Ido is niet de naam van de voorzitter, maar Hendrik Ido zijn de voornamen van een figuur uit de oudheid en één van de grondleggers van de plaats. De inwoners heten Ambachtenaren.

Vorig seizoen wist IFC pas in de allerlaatste competitiewedstrijd de plek in de Hoofdklasse veilig te stellen. Dit seizoen begon flitsend met drie opeenvolgende overwinningen. Daarna werden de resultaten wisselvalliger. Het Achterhoekse spel ligt IFC blijkbaar niet zo goed, want tegen RKZVC en Longa '30 werd verloren. Het verschil op de ranglijst is vier plaatsen, maar IFC heeft één punt meer. De rood-zwarten speelden afgelopen zondag 1-1 gelijk tegen De Baronie. Doelpuntenmaker voor IFC was topscorer Yoeri Rombouts.

Ondanks een zwaar gehavende wedstrijdselectie wist Silvolde vorige week een klinkende overwinning te behalen op koploper Halsteren. Dat was pure klantenbinding! En kijk eens aan! De blessurebak is afgelopen dagen flink leeg gelopen. Chiel Terhorst kan definitief nog niet meespelen. Voor enkele andere spelers geldt dat nog moet worden bekeken of ze wedstrijdfit zijn en in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Dat geldt ook voor 'nieuwkomer' Mats Hegman.

En weet je nog dat Silvolde de bekerwedstrijd tegen GOES schlemielig verloor. Daarom speelde GOES dinsdag thuis tegen Cambuur. Het werd 0-5.

De wedstrijd  IFC – Silvolde begint zondag om 14.00 uur op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht