b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Voor de ambiance speelt Silvolde 1 niet zondag, maar al op zaterdagavond de Achterhoekderby tegen Longa'30. Het bestuur van Silvolde hoopt op deze manier dat De Munsterman vol loopt en waarom ook niet. Het belooft een spektakel te worden van twee clubs die op de ranglijst mekaar weinig ontlopen en zo'n streekduel is natuurlijk altijd speciaal en onvoorspelbaar.

Longa '30 (Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid), dat na het afgelopen seizoen promoveerde van de eerste klasse, staat op de ranglijst twee plaatsen boven Silvolde en heeft één punt meer. De laatste competitiewedstrijd werd in Rosmalen met 2-1 verloren van OJC. Veruit het gevaarlijkst in de Lichtenvoordse aanval is Thom Berendsen, die lang voor Keijenburgse Boys speelde en in het andere oranje shirt doorgaat met veel scoren. Ook voor het aangepaste elftal van hoofdtrainer Erik Zandstra en assistent-trainer Dave Bus eindigde vorige week het bekertoernooi. Er werd in Wierden met 4-0 verloren van SVZW.

In de selectie van de promovendus speelt dit seizoen Mattheys Kuypers. Mattheys kennen we nog van twee seizoenen Silvolde. Mattheys van de kapper groeide op in Lichtenvoorde, ging naar De Graafschap, vervolgens naar Willem II en kwam op voorspraak van de toenmalige hoofdtrainer Scott Calderwood naar Silvolde, waar de kleine middenvelder de promotie naar de Hoofdklasse meemaakte. Daarna speelde hij voor Juliana '31 en DFS Opheusden om dit seizoen terug te keren op het oude nest Longa'30.

In Tubbergen kwam voor Silvolde een einde aan de bekercompetitie na een gelijkspel en een verloren penaltyserie. Er werden enkele spelers gespaard, die daarom komende wedstrijd wel inzetbaar zijn.
Chiel Terhorst is er nog niet bij en over zijn gesteldheid lees je elders op deze site. Verder lijkt het er zowaar op dat de selectie fit is.

Scheidsrechter is Raymond Meilink uit Enter.

Silvolde – Longa'30 is zaterdag vanaf 19.00 uur op sportpark De Munsterman. Komt dat zien!