b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Vorige week won Silvolde 1 de eerste competitiewedstrijd in Den Haag met 1-2 van promovendus TAC'90. Dat was een uitstekende prestatie na de rafelige voorbereiding. Op het Haagse sportpark heerste voor de wedstrijd een prima stemming door de klanken van een brassband, die ook de opkomst van de spelers begeleidde. Het inspireerde Silvolde tot een vroege voorsprong door Roel Gebbinck. Na de gelijkmaker scoorde Luke Groot Wassink in de tweede helft de winnende treffer. In het veld werd het op een gegeven moment minder swingend. Het resulteerde in een rode kaart voor TAC'90-speler Shurwin Romano. Voor hoofdtrainer Stéven was het vooral afwachten hoe het team er conditioneel voor zou staan, maar dat was positief.

Zondag speelt Silvolde 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SDO uit Bussum. Voluit is het Rooms Katholieke Voetbalvereniging Samenspel Doet Overwinnen (R.K.V.V S.D.O.). Een tegenstander, die we in de hoofdklasse A vaker zijn tegengekomen in de afgelopen jaren. De eerste twee competitieduels eindigden voor de Bussumse blauw-witten in een gelijkspel. 0-0 tegen Purmersteijn en vorige week 1-1 tegen Longa'30. SDO heeft een RAC (regionale amateurclub) samenwerkingsverband met FC Utrecht en wordt ondersteund in de jeugdopleiding.

Silvolde wil natuurlijk de goede prestatie voortzetten. Er is deze week uitstekend getraind, volgens Stéven. Het is onzeker of Brian Smit bij de wedstrijdselectie zit. Niels Tamboer, Dion Teloh, Maarten Cohen en Stan ten Vaarwerk sluiten aan bij het tweede, dat een uitwedstrijd speelt tegen sc Bemmel 2.

Spcl. Silvolde – SDO begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Munsterman. Scheidsrechter is Youri Pieters uit Utrecht. Hou je aan de coronamaatregelen!

Gratis toegang tot de thuiswedstrijden
Vanaf dit seizoen is de donateursactie digitaal. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je wilt doneren.
Doneer je 5 euro dan ontvang je een supporterskaart. Daarmee kun je gratis twee thuiswedstrijden van het eerste elftal bezoeken. Voor 25 euro ontvang je een donateurskaart, waarmee je gratis toegang hebt tot alle 15 thuiswedstrijden van het eerste elftal.
Ga naar: sportclub-silvolde.kentaa.nl

VV Emmen -   RKAVV