b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2_20182019_Silvolde_2_2018-2019.jpg

Na een zondag waar ons duidelijk werd gemaakt dat wij nu 1e klas voetballen en niet in de kelderklasse, heeft het 2e zijn rug gerecht! Dit is ook de laatste keer dat we die zondag bespreken.

Na een week hard, scherp en fel trainen waren wij klaar voor de 3e wedstrijd in de competitie. Ditmaal mochten wij afreizen naar Ugchelen waar wij tegen Albatross 2 aftrapten rond de klok van 11.36 uur, iets later dan gepland, de scheids kreeg zijn kleedkamer niet op slot en moest zijn waardevolle spullen veilig stellen.

Wist u trouwens dat Ugchelen groot is geworden door de papierindustrie. De inwoners worden "Ugchelnaren of Ugchelse" genoemd.

Nu weer na de wedstrijd, zoals al eerder gezegd trapten we iets na 11.30 uur af. De koppen van Silvolde 2 stonden op scherp en de neuzen dezelfde kant op. We begonnen goed en hadden vanaf minuut 1 de overhand. We gaven de Ugchelnaren/Ugchelse geen ruimte tot voetballen, wij waren hier gekomen om te laten zien dat wij in de 1e klas thuishoren en die 3 punten mee te nemen naar Silvolde.

Na 7 minuten was het dan ook zover, Samir haalt verwoestend uit, stond net binnen de 16, de bal vloog onhoudbaar in de linker bovenhoek. Op de bank werd gesproken van een goede assist, maar na lang beraad vonden wij van niet, sorry Bram. We bleven druk zetten op Albatross, Dennis gaf nog een heerlijke steekbal op Nick, maar we konden helaas niet meer tot scoren komen. Trainer Ronald noemde het “ ... gallery play” voorin.... Albatross probeerde iets meer druk uit te oefenen en kregen aan het einde van 2e helft iets meer lucht van ons, maar echt gevaarlijk zijn ze niet geweest. Net voor rust moest bij Albatross Damien Kuiper spijtig het veld verlaten, na een langdurige blessure stond hij vandaag goed ingetapet op het veld, wij wensen hem veel sterkte en voorspoedig herstel toe!

De 2e helft was goed en wel onderweg (minuut 47) of Rik had de bal al in de touwen gejaagd, hier ging een heerlijke pass van Jurn vooraf.De hele week had Rik zijn kunsten laten zien tijdens de training en trok deze lijn op zondag door! We bleven druk houden, wat keer op keer toch blijkt dat dat ons spelletje is. Minuut 57 is aangebroken en Dennis dacht laat ik het eens op een lopen zetten richting de goal met de bal aan de voet, de enige manier om hem te stoppen was met een overtreding. De bal ligt op een meter of 20 rechts voor de goal, Dennis die linksbenig is gaat zelf achter de bal staan. Hij heeft zaterdagmiddag nog getraind op dit soort vrije trappen, een heel aantal jaar geleden toen onze trainer nog “Harold” heette was hij de meester in nemen van vrije trappen. De gouden tips werden beloond, Dennis krult de bal schitterend in de rechter bovenhoek, bedankt de trainer na het juichen voor zijn tip “mikken op de hoofden van de mannen die in de muur staan”.

We zijn ongeveer 25 minuten onderweg in de 2e helft als de nummer 5 (wij weten zijn naam helaas niet) van Albatross in aanraking komt met de man van staal in ons elftal ook wel beter bekend als Martijn. De rug van Martijn bleek iets sterker te zijn dan de pink van de nummer 5, na de botsing kon hij met zijn pink een hoek van 90 graden opmeten... alle gekheid op een stokje ook hem wensen wij veel sterkte en een voorspoedig herstel toe!

Bij Albatross waren ze door alle wissels heen en met het uitvallen van nummer 5 kwamen wij tegen 10 te voetballen. Dat was even zoeken, maar niet heel lang want in minuut 27 van de 2e helft gaf Swen een heerlijke bal op wederom Dennis die heel koelbloedig 1 op 1 met de keeper de bal over de keeper heen stift.

We blijven domineren en worden steeds sterker, na een goede onderschepping op de helft van Albatross door Nick kan hij doorstromen op de goal en maakt hem beheerst af, dit met ongeveer nog 4 minuten op de officiële klok. Albatross trapt af en verliest vrij vlot de bal, deze komt bij Ivar terecht, die geeft een goede steekbal op Dennis en zoals jullie nu wel weten kan hij scoren, ook dit keer dus.

De wedstrijd is inmiddels in de blessure tijd aangekomen. Na wederom een prima aanval haalt Nick verwoestend uit, maar treft helaas de lat. De bal komt via een boog terug de 16 in, Ivar is zeer attent op deze bal en kopt hem buiten bereik van de keeper in de rechter onderhoek.

U leest het goed wij hebben 0-7 gewonnen! Dit was meer dan verdiend! We speelden zoals wij dat kunnen en moeten. Iedereen heeft zijn niveau gehaald! Dan rest mij nog de jongens van de A1 / JO19 te bedanken Kay, Tim en Stan bedankt!