b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2_20182019_Silvolde_2_2018-2019.jpg

Een week na de gewonnen thuiswedstrijd van Feyenoord Rotterdam tegen Ajax uit Amsterdam, stond er álweer een uitwedstrijd op het programma. Wist je trouwens wat de uitslag van die wedstrijd was? Nee? Nou, dat zal ik jullie dan maar eens vertellen. De uitslag van deze wedstrijd was namelijk 6-2 in het voordeel van de Rotterdammers (daarna heeft Feijenoord ook nog een prachtige uitwedstrijd bij Excelsior gespeeld, red) Maarja, die wedstrijd was toen en de wedstrijd waarover dit verslag gaat was ook toen. 3 februari in het jaar 2019. Op deze dag stond namelijk alweer de volgende klassieker in het Nederlandse voetbal op het programma, namelijk: Spero 2 – Silvolde 2. Spero vind ik trouwens op spreeuw lijken, maar dit geheel terzijde. Niet geheel onbelangrijk is dat Spero uit Elst komt en Silvolde uit Silvolde.

Deze zondag was het de bedoeling dat iedereen om 08:45 (Timezone European Time (CET); 1 uur later dan UTC; Tijdverschil: dezelfde tijd als Europe/Amsterdam) aanwezig was op Sportpark de Munsterman in Silvolde (lijkt op Zeewolde). Bijna gelukt. Niet helemaal, maar wel bijna dus. Na een korte maar ook weer zeer lange bespreking van de trainer van Silvolde die overigens uit Etten komt (zelfde als eten maar dan met een ‘t’ meer) was dan eindelijk het punt aangekomen om te vertrekken naar Elst. Niemand had deze ochtend een lekke band. Na een heerlijk dutje van zo’n 45 minuten in de auto waren we dan eindelijk aangekomen in het prachtige Elst.

Wist je trouwens dat Elst bekend staat om zijn prachtige kunst? Hier is zelfs het gras nog kunst.

Schaatsend schaatsten wij naar de kleedkamer. Kleedkamer: (6) wel te verstaan. Mooi hok, prima, bankje, voldoende haakjes, slechte muziek, beetje klein, redelijke verwarming, prima douches. Spullen aan en hop heerlijk kunst bekijken. Na een goede maar ook weer slechte warming-up was dan eindelijk het moment aangebroken. Terug naar de kleedkamer om de zwart-witte shirts aan te trekken. Na deze activiteit was de wereld weer omgekeerd en konden we naar buiten voor de aftrap. Zou je denken, maar toen kwam de scheidsrechter erachter dat de shirts te veel op elkaar leken. Sta je dan weer. Na ook deze overleving werd dan eindelijk het eerste fluitsignaal gegeven. Niet door het publiek, maar door de scheidsrechter.

Boem! 0-1 voor Silvolde, door een prachtig aangesneden vrije trap van iemand kon de kleinste man op het veld, Nick Heister, de 0-1 binnen knikken. Nog geen 10 minuten later stond de 1-1 alweer op het bord omdat de verdediging van Silvolde geen uitdaging meer zag in deze wedstrijd. Hoe die bal er in ging zou ik eigenlijk net meer weten. In de fase na de 1-1 golfde het spel wat op en neer met hier en daar een aantal kleine mogelijkheden. Op een geven moment kon Swen het niet meer aan en bedacht zich om een lekker tukkie te gaan doen in het strafschopgebied van de tegenstander. Je raadt het nooit, de scheids gaf hiervoor een penalty. Swen kon dus na deze korte powernap meteen weer op staan en we lieten de penalty aan hem over. Je gelooft het of niet, maar hij scoorde prachtig via de keeper de penalty in het net. Voor de rest herinner ik mij niets meer van de 1e helft dus laten we snel over gaan naar de tweede helft. Oja, de thee was niet heel warm. Goed. Na de 1e helft kwam de tweede helft. Deze was even spectaculair als de 1e helft en heb daarom heel veel onthouden. De 1-3 werd namelijk gescoord door Bram. Wat de keeper deed? Geen idee. Hij telde. 1-3. Positiespel was goed volgens mij. Een aantal grote kansen voor beide ploegen en, oja! Het werd ook nog 1-4 door een prachtige vrije trap van een man die de hele wedstrijd al prachtige vrije trappen nam die niet begrepen werden door de medespelers. Kwam per ongeluk op het hoofd van Joris die de bal verlengde naar onze linksback op dat moment. Zal geen namen noemen. Deze linksback mocht de keeper twee keer uittesten, maar de keeper had er na de 1e keer al geen zin meer in dus dacht hij ik tik hem zelf wel in de goal. 1-4. Eigen goal dus. Maar het was wel de verdienste van jawel, Teun! Maar mocht je hem tegen komen een dezer dagen, mag je natuurlijk altijd vragen: Teun, ik heb vernomen dat je een prachtige goal hebt gescoord, hoe dan?

Hierbij wil ik dit verslag afsluiten en jullie bedanken voor het aandachtig lezen van dit verslag. Mocht je nu denken: ‘wat heb ik zitten lezen’? Moet je niet doen, zonder van de tijd als je daarover nadenkt.

Via deze weg wil ik iedereen ook al vast fijne feestdagen en een voorspoedig 2020 wensen!