b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2_20192020_8R7A0955.JPG

Zondagmorgen speelt het tweede elftal van Silvolde de uitwedstrijd tegen Woezik 2. Dat is een onvervalst topduel van de koploper, die op bezoek gaat bij de nummer 2 op de ranglijst in Wijchen. Silvolde 2 staat namelijk al vanaf het begin van de competitie op de eerste plaats en werd dan ook twee weken geleden periodekampioen.

Nick Gries maakt al jaren deel uit van de staf van het tweede elftal en weet wel waaraan het succes is te wijten. “Wij doen het gewoon al jaren goed en zijn in de afgelopen jaren een paar keer gepromoveerd onder trainer Ronald van Aken. Twee seizoenen geleden werden we kampioen en kwamen zo terecht in de eerste klasse. We hebben een hechte groep van jongens die al jaren samen spelen. Plus dat we dit seizoen Alexander Tempels erbij hebben gekregen, die vanuit het eerste een stap terug heeft gedaan. Hij is natuurlijk een duidelijke meerwaarde.”

Voor dit seizoen gaf Ettenaar Ronald van Aken aan, dat hij stopte bij het tweede om meer aandacht aan het thuisfront te kunnen besteden. Even leek het er op dat ook enkele routiniers zouden stoppen, maar die bleven in ieder geval nog dit seizoen. Ook is het overgrote deel van de begeleiding gebleven. “Het is een echt team, dat voor elkaar door het vuur gaat en de sfeer is geweldig”, zegt assistent-coach Nick. “Dit seizoen is Vincent Selhorst trainer/coach. Vorig jaar trainde hij O19 en nu doet hij beide teams. Het betekent dat we regelmatig samen trainen en dat pakt heel goed uit.” Nick roemt de samenwerking tussen eerste, tweede en O19. “Spelers, die terugkomen van een blessure doen bij ons wedstrijdritme op en dat werkt uitstekend.”

Silvolde 2 heeft momenteel 3 punten voorsprong op Woezik 2. Daarna moet er vóór de winterstop nog één duel worden gespeeld. Het zou dus zomaar kunnen dat het tweede elftal als koploper de jaarwisseling ingaat. En dan? Nick Gries durft er nog even niet aan te denken, maar veronderstel dat Silvolde 2 aan het einde van dit seizoen promoveert naar de hoofdklasse. Dat zou werkelijk een unicum zijn in de historie van het tweede team en de vereniging.

Woezik 2 – Silvolde 2 is zondag vanaf 11.00 uur op sportpark Woezik in Wijchen.