IMG_6415

Vanmorgen mochten de mannen van Silvolde 5 op de Munsterman aantreden tegen Longa 12. Uit was het een lastig potje, we wonnen wel met 0-2. Maar we zitten in een flow want met al 12 zeges op een rij en een zekere tweede plaats was de doelstelling voor vandaag om zege nummer 13 binnen te hengelen. Coach Robbin verbond er nog een tweede doelstelling aan door vanaf zijn bootje in Friesland te appen dat er nog maar even 7 keer gescoord diende te worden zodat we op het aantal van 90 doelpunten zouden komen dit seizoen.

We mochten zowaar een keer op het hoofdveld, altijd leuk. En ook vandaag werden we weer versterkt door A2 speler Melih en ook good old Ruud was weer van de partij. Dus moest het maar even gebeuren op deze zeer warme ochtend…….

We tekenen minuut 8. Een goede voorzet van Melih op Ruud en Ruudje kan het nog steeds want hij rond op sublieme wijze beheerst af: 1-0. In de 13e minuut een aanval van Longa die ook wordt afgerond dus alweer gelijk: 1-1. Kort daarna in de 15e minuut een goede aanval van Silvolde, Maurice schiet van korte afstand maar via de keeper knalt de bal via onderkant lat het veld weer in.

In de 21e minuut dan wel weer een goal, een goede voorzet van Ivo en deze keer weet Maurice het net wel te vinden: 2-1. In de 32e minuut een mooie solo van Ted, een paar spelers uitgespeeld, een goed schot, maar ook een prima redding van de keeper. In de 33e minuut een vrije trap, Ted achter de bal maar net over. Een minuut later mag Vincent het proberen maar ook zijn vizier staat net niet op scherp. In de laatste minuut voor rust nog een mooie lobje van Roy over de keeper maar de bal gaat helaas net over. Rust: 2-1.

Na rust is het direct Silvolde weer dat de aanval kiest . Eerst is het Bas die met een schot nog de paal raakt maar al snel valt de 3-1. Een prima voorzet van Ivo op Melih en hij rondt goed af. In de 65e minuut is het weer Melih die het eindstation is en prima afrondt: 4-1. Het wordt warmer en warmer en dit eist ook zijn tol bij de spelers.

Ook is het voor onze grensrechter Hans Gries mooi geweest. In de 80e minuut wordt hij ‘gewisseld’ en bedankt voor zijn verdiensten in de afgelopen jaren. Onder groot applaus van beide teams verlaat hij het veld.

Het spel wordt er van beide kanten niet beter op maar het is toch weer Silvolde dat scoort: Ivo schiet vanaf rechts, de bal lijkt erin te gaan maar Melih geeft voor de zekerheid nog het laatste zetje: 5-1. Silvolde neemt wat gas terug en Longa wil nog graag een treffer maken. Ze krijgen hier alle gelegenheid toe. Ik denk dat ze wel een keer of 5, 1 op 1 met keeper Maikel komen, maar Maikel is scherp vandaag en heeft alles. In de laatste minuut toch nog een mooie goal. Een prima voorzet vanaf links door Ruud wordt door Maurice direct met binnenkantje links uit de lucht genomen en de 6-1 is een feit en dit is tevens de eindstand.

Overwinning nummer 13 op rij is binnen. Silvolde 5 eindigt dus op een verdiende 2e plaats met 47 punten uit 22 wedstrijden. 89 doelpunten gescoord (helaas Robbin net geen 90) en 33 tegen. Topscoorder dit jaar in de competitie is geworden: Ivo met 20 doelpunten, gevolgd door Sietse met 18 en Maurice met 16 doelpunten. Ivo was dit jaar tevens de koning van de assists.

IMG_6415

De eerste seizoenshelft was te wisselvallig en dus te veel (onnodige) punten verloren. Na de winterstop alles gewonnen maar helaas de uiteindelijke kampioen Pax was al te ver weg.

Rick, Wally en Hans bedankt! Tevens een bedankje aan onze begeleiding en supporters en we zien jullie graag weer in het nieuwe seizoen!

Opstelling: Maikel, Remco, Bas R., Ted, Mike (Richard), Melih, Vincent, Ruud, Roy (Bas H.), Maurice.

Gescoord: Melih 3x, Ruud 1x, Maurice 2x.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's