b_300_auto_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_senioren05_498x332.jpg

En ja hoor, de voetbalcompetitie is weer begonnen. Silvolde 5 stond weer in de startblokken  voor een nieuw seizoen. De spanning was voelbaar zondagochtend, niet alleen omdat Silvolde een officiële fotoshoot had met de sponsor For-All Party Service maar ook omdat dit  de eerste wedstrijd zou zijn in het angstaanjagende seniorenvoetbal.

Het scheelt dat Silvolde 5 al 2 wedstrijden gespeeld heeft voor de beker. Deze wedstrijden is Silvolde heel goed doorgekomen en ze zijn als eerste geëindigd in de poule.  Met dit in het achterhoofd  trad Silvolde thuis aan tegen het 2de van Vosseveld.

Silvolde begon de wedstrijd goed, ze zetten goed druk waardoor al snel een grote kans kwam voor de thuisploeg. Een van de nieuwste aanwinsten van Silvolde 5, Hikmet kwam oog in oog te staan met de keeper. Helaas zette hij niet genoeg kracht tegen de bal waardoor de keeper de bal nog kon weg tikken.

De toon was gezet, Silvolde was de betere partij op het veld maar toch kwamen ze onverwachts op  achterstand. Vanuit een corner werd er simpel ingekopt. Deze achterstand moest Silvolde wel even verwerken, het werd chaotischer op het veld en de druk van Vosseveld werd groter en groter. Tot uiteindelijk  net voor rust uit het niets Luc Ottink opdook en de bal goed plaatste achter de keeper. Helaas was deze vreugde van korte duur. Na een snelle counter werd het alweer 1-2.

Na een pittig woordje van de coach en een paar wissels begon Silvolde vol goede moed aan de 2de helft.  Het spel van Silvolde was goed en ze hielden het overzicht. Enige wat zij vergaten, was om zich zelf te belonen. Kans na kans kwam er voor Silvolde, maar het mocht niet baten. Tot in de 70ste minuut Kjeld liet zien hoe het moest. Hij omzeilde met een geweldige manoeuvre de keeper en maakte de 2-2. Nog geen twee minuten stond het scorebord al op 3-2. Na een mooie steekpass van Mohammed kon Hikmet de bal in de hoek plaatsen. Silvolde was de baas op het veld. Alleen de bal in het doel krijgen bleek toch weer een probleem. Mohammed kreeg een geweldige kans maar de keeper van Vosseveld zorgde met meer geluk dan wijsheid dat de bal er niet inging. Joris schoot ook nog een keer van afstand en tegen ieders verwachting in kwam deze bal net boven de kruising op de lat terecht. Silvolde vond het wel mooi geweest en ging rustiger spelen. Hierdoor kwam Vosseveld nog een keer richting de keeper van Silvolde. Martijn voorkwam met een geweldige sliding op de bal dat er verdere moeilijkheden kwamen. Toch zag de scheidsrechter hier een overtreding in. De onterechte vrije trap werd simpel benut. Silvolde zat niet op te letten en met hun hoofd al in de kantine. Hierdoor kon Vosseveld simpel Silvolde uitspelen en net voor het eind de 3-3 maken. Silvolde had hier geen reactie meer op en ging teleurgesteld met maar 1 punt  de kantine in.