b_300_auto_16777215_00_images_stories__images_375x250_intro_teams_silvolde5.jpg

Op een koude mistige zondag ochtend trad het 5e elftal aan voor de eerst knock-out wedstrijd in het beker seizoen tegen het 4e elftal van Zelhem. Silvolde moest het doen met enkele afwezigen.

Vanaf het moment dat het fluitsignaal ging, leek het voor Silvolde geen zware middag te worden. Met een goed en stevig begin, brak Silvolde na 20 minuten de wedstrijd open met een aanval uit het boekje. Muhammed die de bal diep gaf richting Ufuk waarbij hij geen moment twijfelde en de bal direct doorgaf aan de spits Kjeld die recht op de keeper door kon gaan, en de bal feilloos achter de keeper werkte. Daarna nam het elftal van Burhan iets gas terug, waardoor er toch mogelijkheden kwamen voor Zelhem. Maar de keeper hield Silvolde op de been met een paar weergaloze reddingen. Uiteindelijk was een krachtig schot van Zelhem toch te machtig. 1-1. Na een tacktische wissel van Burhan kwam Silvolde weer terug in zijn eigen spel en bepaalde de wedstrijd. Emir die in de ploeg kwam, kreeg op 30 meter van het doel de bal aangespeeld, draaide open en plaatste de bal buitenkantje recht over de keeper in de bovenhoek, Wereldgoal! Met een 2-1 voorsprong ging Silvolde de rust in. Weinig aan te merken op de eerste helft. Bij de start van de 2e helft kwam Silvolde al snel op een 3-1 voorsprong door een harde lage voorzet van Luc kon Ufuk de bal rustig inschieten. Daarna speelde Silvolde de wedstrijd rustig uit. Tot dat Silvolde dacht dat ze de wedstrijd wel in de zak hadden. Kwamen er 2 snelle uitbraken van Zelhem waardoor er na 90 minuten voetballen 3-3 op het scorebord.

Geen verlenging, maar gelijk penalty's moesten de winnaar bepalen. Silvolde begon met het nemen van de 1e strafschop. En met 2 geweldige reddingen van de keeper van Silvolde was het nemen van de 5e strafschap al niet meer nodig. En mag de ploeg van Burhan verder naar de volgende ronde!