Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_5_20162017_Senioren5-breed-klein.jpg

Silvolde 5 heeft afgelopen zondag haar kans op een wereldrecord verspeeld. Het felbegeerde wereldrecord is nog steeds in de handen van Andorra. Dwergstaat Andorra is het gelukt om 86 wedstrijden achter elkaar niet te winnen. Het duurde 13 jaar totdat ze de fout ingingen en toch per ongeluk wonnen. Hiermee bleef hun record op 86 wedstrijden staan. Dit was voor Silvolde 5 het moment om zich vol te gaan richten op het wereldrecord.  

Silvolde 5 heeft sinds het begin van het seizoen een duidelijk doel voor ogen gehad. Niet winnen zodat het wereldrecord op hun naam kwam te staan. Het aantal niet gewonnen wedstrijden stond al op 13. Spelers en de technische staf deden er alles aan zodat het team verloor. Succesvolle tactieken waren onder andere: zaterdagavond een krat bier soldaat maken, voedselvergiftiging oplopen, een kruisband chirurgisch laten verwijderen door Martijn, op de wedstrijddag te laat komen of helemaal niet te komen, alle voetballen kwijt raken met de training en de keeper in het veld te zetten in plaats van in de goal. 

Maar het mocht allemaal niet baten, Silvolde heeft zondag de eerste overwinning van het seizoen behaald. Coach Burhan is teleurgesteld. ‘’Ik weet niet wat er gebeurd is, we hadden al 13 wedstrijden verloren dus we wisten hoe het moest. In de rust stonden we ook nog op een mooie 0-2 achterstand’’.   

De wedstrijd begon goed, al in de 10de minuut werd er gescoord door Varsseveld 4. Door een geplande onoplettendheid kon de tegenstander via een corner scoren. En op het moment dat  de spelers van Varsseveld rustiger gingen voetballen, scoorden ze de 0-2. Ditmaal was het de schuld miscommunicatie. Dit had Silvolde vrijdagavond nog getraind. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor de rust. In de rust gaf coach Burhan aan dat het echt goed ging. Silvolde had alleen veel kansen, maar deze gingen gelukkig allemaal naast of op de keeper.  

Net na de rust ging het fout voor Silvolde 5. Mohammed gaf een voorzet en via de verdediger van Varsseveld werd de stand 1-2. Silvolde raakte in paniek en ging hierdoor steeds beter voetballen. Luc Ottink gaf in de 63e minuut een geweldige pass op Ufuk die hierdoor alleen op de keeper afkon. Ufuk deed wat er van hem verwacht werd en schoot op de paal. Helaas ging hij 1 minuut later wel de fout in. In een soort déjà vu moment gaf Luc een soort gelijke pass op Ufuk en dit keer kon Ufuk niet naast schieten en het werd 2-2. Burhan wist dat er iets moest gebeuren, want de wereldrecordpoging liep in gevaar. Hij wisselde de scorende Ufuk in voor brakke en halfgeblesseerde Thei. 

In de 80ste minuut leek het erop alsof de verlossende goal kwam. De spits van Varsseveld maakte een omhaal en de bal leek richting de hoek te vliegen. De thuisbank ontplofte al van blijdschap, alleen de blijdschap was van korte duur want de bal kwam tegen het ijzerwerk.  10 minuten later kreeg Silvolde nog een laatste corner. Het grootste deel van Silvolde 5 dacht dat ze de nederlaag al in hun zak hadden. Maar helaas kopte Serkan de bal achter de keeper, hierdoor werd de eindstand 3-2. 

Na het fluitsignaal liep Silvolde teleurgesteld naar hun kleedkamer. Ze hadden hun eerste overwinning te pakken maar hun kans op het wereldrecord verloren. Na een goed gesprek met het team en de aanvoerders heeft Silvolde 5 besloten het wereldrecord links te laten liggen en zich te richten op het kampioenschap. Want als eenmaal een overwinning over de dam is volgen er meer. 

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction