Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_5_20162017_Senioren5-breed-klein.jpg

Recept voor een heroïsche overwinning

Bereidingstijd:
90 minuten

Benodigdheden:
* FC Trias 5
* Silvolde 5
* 1 voetbal
* veld 3
* een hongerige scheids

Ingrediënten:
* een rode kaart
* een gele kaart
* twee penalty’s
* een vleugje brakheid
* twee eetlepels motivatie

Bereidingswijze:

Allereerst moeten de twee voetbalteams voorverwarmd worden. Dit gebeurt door middel van een warming up. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Hierna zijn ze warm genoeg en kunnen ze het veld in. Om het gewenste resultaat te krijgen moet de scheids  na 30 minuten voetballen een rode kaart toevoegen aan het recept. Hierdoor moet een speler van Silvolde rauw van het veld. Heel erg rauw…  Of dit terecht was, zullen we nooit weten maar we nemen het met een korreltje zout. 

Twee minuten later zorgt de scheids dat de smaak van het gerecht van zout naar bitter gaat. Hij geeft een penalty tegen. Thei gleed uit en tikte per ongeluk een speler van Trias aan. De ruststand leek 0-1 te worden. Maar een minuut voor  de afkoelperiode bracht Luc  de spanning terug in de smaak, Luc bepaalt de ruststand met een heerlijk afstandsschot dat de keeper van de tegenstander verraste. 

Na 45 minuten in het veld te hebben gestaan, hebben de twee teams een afkoelperiode van 10 minuutjes. In de taal van de chef-koks heet dit ‘’de rust’’. Tijdens deze rust kan het gerecht op adem komen. Ook kan het gerecht een extra sterke smaak krijgen door een motivatiespeech.  Een voorbeeld van zo’n speech is: “ook al heeft de tegenstander een man extra, wij kunnen hier winnen want zij bakken er niks van”. Als er geen motivatiespeech beschikbaar is dan kan u contact opnemen met Burhan, hij heeft wel ervaring. 

Na deze afkoelperiode gaan de twee teams weer terug het veld in voor de laatste 45 minuten.

In deze periode kwam er een”alles of niets” smaak vrij bij Silvolde. Dit zorgde ervoor dat Silvolde beter en beter in de wedstrijd kwam. Na 60 minuten spelen wist Silvolde hoe de vork in de steel zat. Door middel van een spectaculaire actie van Mohammed kon Luc de bal binnen lopen en stond Silvolde op 2-1. Maar 2-1 was niet goed genoeg om de smaak op niveau te krijgen.  1 minuut later schoot Ufuk  met een puntertje door de benen van de keeper en zorgde ervoor dat de stand op 3-1 kwam. Door deze acties werd de smaak heerlijk zoet.

Voor sommige liefhebbers (zoals de scheids) is deze smaak te zoet voor het recept. Hierdoor zorgde de scheids ervoor dat de smaak wat zuurder werd. De keeper van Silvolde was een beetje gaar en maakte een overtreding op de spits van Trias. Hierdoor kregen ze alweer een penalty. De keeper, Rick raakte over de kook en kreeg geel. Trias benut deze penalty en zorgde dat de spanning terug was in de wedstrijd. Melih werd de vervangende keeper en werd gekroond tot held van de dag. Door een smaakvolle redding hield hij Silvolde op een voorsprong. 

Het overige deel van de wedstrijd was erg spannend. Aan beide kanten waren kansen. De grootste kans was voor Silvolde.  Mohammed stond oog in oog met de keeper maar werd neergehaald. Als de scheids consequent was dan was dit een penalty. Ondanks dat de spelers, trainer en fans van Silvolde kookten van woede. 

Na 90 minuten ging het kookwekkertje van de scheids en het gerecht was klaar.

Zo kookt u het heerlijke gerecht van een heroïsche overwinning. De spelers en trainer van Silvolde 5 en Silvolde 3 hebben zeer genoten van deze culinaire wedstrijd.

Het gerecht is het lekkerst met als nagerecht bier en een broodje bal. De combinatie van deze smaken zorgen ervoor dat uw smaakpapillen nooit meer wat anders willen.

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction