Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_5_20162017_Senioren5-breed-klein.jpg

Afgelopen zondag was er iets magisch aan de hand. Silvolde 5 moest 09:00 aanwezig zijn omdat er een uitwedstrijd gepland stond tegen het grote V.V. Vosseveld. Uit ervaring bleek dat wedstrijden die voor 12:00 worden gespeeld niet al te best gaan . Het meest recente voorbeeld is twee weken geleden. Silvolde moest 10 uur in Groenlo spelen en stonden na 10 minuten al 3-0 achter. 

Dit mocht niet meer gebeuren aangezien Vosseveld  2 een punt meer had. Silvolde kon de rode lantaarn over geven aan Vosseveld. Maar dan moesten ze wel winnen. 

Op zo’n wedstrijd staat aardig wat druk. Je kan het vergelijken met de kampioensstress van Feyenoord tegen Excelsior.  Burhan en de teampsycoloog maakten zich zorgen dat de jongens van Silvolde 5 niet konden slapen of aan de drank gingen op zaterdagavond door de spanning. Dat is allemaal niet positief voor het spel van de volgende dag. 

Maar wonder boven wonder had niemand zich verslapen, en als kers op de taart was Ufuk maar 2 minuten te laat. Nog nooit was Ufuk zo dichtbij om op tijd te komen. Zo kon Silvolde 5 rustig op tijd vertrekken richting Vosseveld. Dit was een wonder op zich al.  Met een volle (en fitte) selectie kwamen we drie kwartier voor de wedstrijd aan in Vosseveld.  De warming-up begon zoals elke, alleen dit keer hadden we meer tijd. Zo’n lange warming-up waren de spelers niet gewend. De 2de keeper Melih raakten de bal  op de vingers en kneusde zijn middelvinger. Heldhaftig ging hij toch nog proberen te spelen.

De wedstrijd begon pittig, je kon voelen dat niemand laatste wilden worden. Een echte degradatie kraker. Voor Silvolde waren de eerste 10 minuten slecht. Melih viel toch nog uit waardoor onze eerste keeper Rick op zijn oude plek kwam te staan. Ook viel Cagri uit met een hamstring blessure. Van de volle en fitte selectie bleef weinig over. Om het nog erger te maken glipte de linksbuiten van Vosseveld zo sluw als een vos langs de verdediging en scoorde een mooie gal in de kruising.

Silvolde liet er geen gras over groeien en aasde op de gelijkmaker. In de 30ste minuut kwam die door de neefjes Asik.  Mohammed speelde zichzelf vrij en schoot een steekpass naar Ufuk die simpel kon scoren. 

Net na de rust kwam de voorsprong. Vele mensen hebben hun eigen verhaal over hoe het ging. Om het objectief te houden gaat de doelpuntmaker het zelf vertellen: ‘’tweede goal was de mooiste solo actie, vijf 5 man kon me niet neer krijgen. Ben net een muur gek’’. Oftewel: Ufuk ging op avontuur en speelde een paar man uit en scoorde de 1-2.

Deze wedstrijd was niet goed voor de schoenen van Ufuk. Hij loopt er nu de hele tijd naast. Hij was bijna bij elke goal aanwezig. Ufuk liet zich ditmaal vallen en versierde een penalty. Kjeld mocht deze nemen. Hij bleef rustig en schoot simpel de bal in de hoek.  Met de 1-3 voorsprong stond Silvolde veilig voor directe degradatie. 

Vosseveld wilde graag ook nog scoren en dat gebeurde ook. Voor hen helaas wel in de verkeerde goal. Na een afstandsschot terug naar het doel van Vosseveld  kon de keeper van Vosseveld AKA “beestje” de bal niet weg krijgen en kopte de bal zelf in het doel.  Na de 1-4 had iedereen het wel gezien en floot de scheids bij de 80ste minuut af. Niemand had hier problemen mee.  

Voor volgende week staat AD ’69 uit Aalten op de planning. Ik voorspel een simpele 3-0 overwinning op eigen veld. Alle drie de goals worden vast gemaakt door Joris Steverink
Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction