6

zo ook aan een indrukwekkende zegereeks van de JO9-1. Afgelopen zaterdag leden onze toppers voor het eerst sinds zeeeeer lange tijd een nederlaag. Tja, en dat is wel ff wennen, ook voor onze verslaggever. Na 5 nachtjes slapen is het “writer’s block” dan eigenlijk weg, dus klom hij alsnog even “in de pen”. Afgelopen zaterdag werd er om 10.15 uur op Sportpark Dichteren afgetrapt op het (kunstgras) hoofdveld van VIOD (Vooruitgang Is Ons Doel).

In de beginfase kregen wij de beste mogelijkheden en leek het erop voor ons een prima wedstrijd te gaan worden. Na een intrap van Tristan was het Noah die ons op een 0-1 voorsprong leek te schieten. Ik had hem al geteld, maar de keeper van VIOD bracht met een katachtige reflex super knap redding. Zo bleef het vooralsnog bij de bril-stand. I.p.v. dat wij op voorsprong kwamen, keken we even later tegen een 1-0 achterstand aan. Uit een corner kopte VIOD de 1-0 binnen. Een knappe kopbal, en doelpunten met het hoofd zie je bij de JO9 niet vaak moet ik zeggen. Overigens stond de VIOD-speler wel vogelvrij en werd hem geen strobreed in de weg om de bal achter onze doelman Onne te koppen.

Kort hierna werd Onne iets te zenuwachtig van een terugspeelbal (dit ook omdat de spelbegeleider net daarvoor het spel had stilgelegd nadat Onne de 1e terugspeelbal van de wedstrijd in zijn handen had gepakt). VIOD zette goed druk, snoepte Onne de bal van de voeten en tikte de 2-0 binnen. We waren een paar keer dicht bij de anschlusstreffer, maar telkens bracht de uitstekende doelman van VIOD redding. Direct na de time-out wist VIOD voor de 2e keer te scoren uit een corner en keken we tegen een 3-0 achterstand aan.

Noah was hierna dicht bij een toch wel dik verdiende treffer. Hij veroverde de bal, kapte zijn tegenstander uit en nam de bal lekker op z’n slof. Helaas vloog de bal net voorlangs en bleef het zo bij 3-0. Nadat VIOD met achtereenvolgende balcontacten zowel de linker- als de rechterpaal had geraakt, scoorden zij alsnog de 4-0. Deze tegentreffer was het gevolg van een toch wel “slappe hap periode” aan onze zijde…. (Of van een “iets teveel ontzag voor de (vaak iets grotere) tegenstanders periode”.)Zo zochten we met een 4-0 achterstand de catacomben van Sportcomplex Dichteren op.

Ik ben benieuwd wat de tussenstand zou zijn geweest als we wel op een 1-0/2-0 voorsprong waren gekomen en zijn niet hadden beschikt over een “Onana in spe” met een abonnement op goede reddingen op zak… Maar goed, de tussenstand loog er niet om…

Na rust nam Natnael plaats onder de lat en liet zien over prima keeperskwaliteiten te beschikken. Na al een paar keer een tegentreffer te hebben voorkomen, kon hij de 5-0 toch niet voorkomen. In 1e instantie bracht hij nog wel knap redding, maar op de rebound had hij geen antwoord; 5-0. De jongens speelden de 2e helft feller en beter, dit ondanks de ruime achterstand; klasse! Altijd volle bak doorgaan!

10

Tristan tikte de bal goed breed op Noah. Dit kwam oog in oog te staan met de keeper.
    Normaal gesproken weet Noah wel raad met zo’n vrije schietkans. Maar zijn strakke schoot scheerde rakelings langs de kruising. Ik denk dat de keeper over zover talent beschikt, dat hij er zelfs in slaagt de bal naast het doel te kijken… (zelf gaf Noah naderhand aan dat hij de keeper dusdanig goed vond, dat hij maar probeerde hem het nakijken te geven door de bal snoeihard in de bovenhoek te knallen…)

Even later haalde Tristan met een prima dribbel en dito passerbewegingen goed de achterlijn, behield het overzicht en legde de bal ineens laag voor het doel terug op Stan. Stan nam de bal lekker ineens op z’n linker en schoot bijna de 5-1 binnen, maar ook deze doelpoging trof helaas net geen doel.  Natnael stond ondertussen goed zijn mannetje en wist zijn doel meerdere keren goed schoon te houden. Zo voorkwam hij een nog grotere achterstand. Tot slot was Tristan nog 1x dicht bij een eretreffer. Maar helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Was de keeper dit keer echt kansloos…. was het de paal die een treffer in de weg stond!

Zo bleef het bij 5-0, en kwam er een eind aan een prachtige zegereeks.

Maar niet getreurd; nog 1 nachtje slapen en dan mogen de boys proberen de vieze nasmaak van een nederlaag weg te poetsen.
    Op naar morgenvroeg, dan spelen we om 08.45 uur (met een graadje of 4…) thuis in Terborg tegen VVG’25 JO9-1 #ZinAn #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek
    @Jurgen Berendsen: bedankt voor de mooie foto’s!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's