Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_Wedstrijdverslag_08-02-2020_JO9-1.JPG
Na vorige week in Ulft de 1e wedstrijd na de winterstop na een zenuwslopend potje met een 6-7 overwinning te hebben afgesloten, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Longa ’30 JO9-2 op de rol.

Om 08.45 ging het balletje rollen op Sportpark De Munsterman.

We kenden een vliegende start. Onze jongens lieten er geen gras over groeien.
Want direct nadat Longa had afgetrapt werd er goed druk gezet, veroverde de gretige Noah voorin de bal en tikte vervolgens met nog slechts 53 speelseconden op de klok de 1-0 binnen.

In de 2e minuut was Noah dicht bij een 2e treffer, maar zijn inzet ging net voorlangs.
Kort hierna lukte het Noah niet om de keeper te verschalken. Na mooi combinatiespel en een fijn steekpassje van Tristan op Noah bracht de keeper redding op diens schot.

In de 7e minuut gingen de handjes alsnog de lucht in. Tristan passte de bal goed op de vrijstaande Jurre. Jurre bewaarde de rust en het overzicht, nam de bal goed aan om vervolgens het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. Maar de doelman van Longa stond zijn mannetje en pareerde het schot. De rebound kwam terecht bij Tristan, die vervolgens een speler uitkapte en hierna de doelman met een lekkere knal wel het nakijken liet; 2-0!

Na de 2-0 dachten de boys er iets te makkelijk over.
Iedereen liep zo maar weg uit de organisatie; alle spelers stonden voor de bal, hetgeen in de counter genadeloos door Longa werd afgestraft. In de 9e minuut was goalie Onne kansloos op een goede diagonale schuiver; 2-1.
Gelukkig bracht Natnael binnen een minuut de marge weer terug tot 2.
Tristan bereikte met een mooie dieptepass de vrijstaande Natnael. Die controleerde de bal goed en rondde vervolgens prima af; 3-1.

Tijdens de time-out voorzag trainer/coach Nick de boys van goede aanwijzingen & tips, en hamerde nog maar eens op de scherpte, die na de eerste paar speelminuten toch flink was weggeëbd.

Toch begonnen we na de time-out niet scherp…
In de 12e minuut mocht een speler van Longa de bal uit een intrap ongehinderd het veld in dribbelen, voor zijn rechter leggen en afvuren op ons doel…… Onze doelman Onne dacht er ook iets te makkelijk over, waarna hij de bal uit zijn doel mocht vissen; 3-2!

Maar ook dit keer slaagden we er gelukkig in om de marge direct weer te vergroten.
Nog binnen de minuut ramde Jurre de 4-2 in de touwen, na een uitstekende assist van Sven die vanaf rechts met een mooi breedteballetje Jurre de kans bood de trekker over te halen.

Voor rust lukte het helaas niet de voorsprong verder uit te bouwen.
Jurre en Thijmen waren dicht bij een treffer, maar tot 2x toe vormde de Longa-goalie met uitstekende reddingen een niet te nemen horde.

Kort voor rust bracht de Longa-doelman wederom goed redding op een schot van Thijmen.
De rebound kwam voor de voeten van Natnael, die de bal vanaf een meter of 6 zo in een vrijwel leeg doel had kunnen schuiven. Maar Natnael roste de bal onbesuisd meters naast het doel… (volgende keer zelf ophalen stel ik voor :-))

Zo zochten we met een 4-2 voorsprong de kleedkamers op.

De rust deed onze jongens dit keer geen goed. Ik denk dat er een hoopje scherpte in kleedkamer 3 was achter gebleven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Longa circa 7 minuten na rust de achterstand kon verkleinen tot 4-3.

Op deze manier maakten we het onszelf onnodig moeilijk….
Gelukkig was daar na 10 de time-out. De bel brengt boksers ook vaak redding; hopelijk kon in de time-out de boel ook even wakker geschud worden.

Direct na de time-out voorkwam Sven (2e helft keeper) met een wereldredding de gelijkmaker, nadat Stan achterin 1:1 balverlies had geleden.

Rik was met zijn “chocolade”been dicht bij een doelpunt. Helaas trof zijn inzet de paal.
Was het hem bijna gelukt om, net als vorige week, te scoren met z’n linker.
Als hij zo doorgaat, staat er binnenkort “linksbenig” i.p.v. “rechtbenig” in zijn spelerspaspoort.

Kort hierna (11e minuut na rust) nam Noah een cadeautje van de Longa-doelman dankbaar aan.
De goalie wist de bal niet klem vast te krijgen, waar de voor zijn neus opduikende Noah gretig gebruik van maakte door de bal vervolgens achter de doelman te tikken; 5-3!

Even later miste Onne een enorme kans. Hij hoefde een perfecte lage voorzet van Tristan vanaf de linkerflank alleen maar binnen te tikken… maar slaagde hier niet in. Zo bleef het 5-3.

Het was Tristan zelf die kort hierop wel de trekker wist over te halen; hij schoot de 6-3 binnen.

Na wederom een prima lage voorzet van Tristan, dit keer vanaf rechts, werd op bijna identieke wijze een kans om zeep geholpen. Tristan had vanuit zijn ooghoeken de vrijstaande Rik gezien, legde de bal op een presenteerblaadje voor… maar wist Rik de bal niet lekker te raken.

Een minuut later trof Onne alsnog doel. Hij ging voorin fel door, won het duel en schoot daarna de bal vanaf rechts laag diagonaal, via de binnenkant van de paal, binnen; 7-3!

In de laatste minuten leek het erop dat onze boys voor Sinterklaas speelden door een aantal cadeautjes weg te geven…

Onze goalie Sven, die een puike 2e helft keepte, bracht super knap redding en wist zo een tegendoelpunt te voorkomen. Helaas verdedigde Thijmen hierna iets te lichtzinnig uit.
De tegenstander snoepte de bal van zijn voet af en tikte de 7-4 binnen.

Longa wist de marge nog verder te verkleinen. Na wederom onnodig balverlies was Sven kansloos op een strak schot; 7-5. Dit was tevens de eindstand.

Ondanks dat de jongens vandaag niet echt “100% aan stonden” toch gewoon lekker 3 punten in
de pocket!

Met dit resultaat op zak op naar een lekker LONGA-weekend;

Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid

Komende zaterdag spelen we om 08.30 uur uit tegen FC Zutphen JO9-2.
Lekker op tijd uit de veren dus :-)
(En meer reis- dan speelminuten…)
#D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction