P1620361 (900x602)

Vanochtend ging de wekker “in het holst van de nacht”; we moesten namelijk voor dag en dauw aanwezig zijn op de club. JO9-1 Bammetje op de vuist, en gaan met die banaan!!! Op de krantenbezorger na verder nog geen kip op de weg op dit barbaarse tijdstip…Daar stonden we dan om 07.20 uur; klaar voor vertrek! (Helaas zonder Rik; die klonk de laatste weken als een zeehond met een poliep op de stemband en bleef vandaag dan ook een dagje in de lappenmand).

Op naar Zutphen, waar onze toppers van de JO9-1 2x 20 min. mochten ballen, waarvoor wij dus 2x 35 min mochten kachelen Tegenstander van vandaag: FC (FusieClub) Zutphen JO9-2 Deze fusieclub telt 5 JO9-teams, dus was het de verwachting dat het best een zware dobber zou gaan worden.  Om 08.30 uur ging het balletje rollen op Sportpark ’t Meijerink. Op veld 6B beloofde het een wedstrijd onder hoogspanning te worden……

Helaas keken we al naar 3 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. “Collectief druk zetten” werd iets te letterlijk opgevat… Onze boys stormden met z’n allen blindelings naar voren, waardoor er totaal geen restverdediging overbleef en FC Zutphen met 1 simpele steekpass ons het nakijken liet. Goalie Onne was ook nog eens kansloos op de koelbloedige afronding; 1-0.

Na 5 minuten spelen was Natnael dicht bij de gelijkmaker. Helaas schoot hij de bal na een mooie actie hard & hoog in het zijnet. Even later kregen we een goede kans op de gelijkmaker. Vanuit een intrap was het Stan die met een goede steekpass Tristan vrij voor het doel zette. Helaas was het schot van Tristan niet krachtig genoeg, en was het voor de Zutphense goalie zo een eitje om zijn doel vooralsnog schoon te houden.

P1620255 (900x602)

In de 10de minuut, net voor de time-out, lukte het dan toch om de gelijkmaker te maken. Goalie Onne passte de bal vanuit een doeltrap op de in de punt staande Sven. Sven kaatste op Tristan, die na een fijne actie het vijandige doel met een goede poeier onder vuur nam. De keeper bracht knap redding, maar zag de rebound zo voor de voeten van Sven terecht komen, die de bal simpel in kon tikken; 1-1.

Na de time-out keken we helaas direct weer tegen een achterstand aan. Na slordig balverlies mocht de tegenstander de bal vanaf links laag voor ons doel slingeren, waarna een wel erg vogel-vrij staande speler van FC Zutphen de bal binnen mocht schieten; 2-1. Stan leek op weg naar de 2-2. Uit een counter zette Sven de bal mooi laag voor op Stan, maar die werd helaas erg goed verdedigd en kon zodoende niet scoren. In de 18e minuut liep FC Zutphen verder uit. Hun behendige aanvaller kapte Stan op rechtsback handig uit, en krulde de bal vervolgens fraai in de bovenhoek; 3-1.

Hierdoor waren onze jongens klaarblijkelijk even van de leg, want nog geen 20 seconden na de aftrap lag de bal al weer in ons doel; een speler van FC Zutphen joekelde de bal van afstand via de binnenkant van de paal achter Onne; 4-1. Zo keken we met rust tegen een ruime 4-1 achterstand aan. Ik moet ook zeggen dat het een sterke tegenstander was, die goed in de organisatie stond en een aantal goede spelers binnen de gelederen had. Maar, als wij iets scherper waren geweest en beter in de positie hadden gespeeld, had de vlag er bij rust wel anders bijgehangen. Maar goed, nog 20 minuten te gaan; alles of niets! #d’ran

P1620347 (900x602)

Kort na rust waren we dicht bij een treffer. Vanuit een corner slingerde Tristan de bal met een boogje over de keeper bij de 2e paal. Sven nam de bal goed ineens op de slof, maar zijn inzet vloog helaas net over het doel. 3 minuten na rust was het alsnog raak! Er werd goed druk gezet. Natnael ging voorop in de strijd, veroverde de bal en schoot via de keeper de 4-2 binnen.

Thijmen was even later kort bij de 4-3. Hij zette goed druk, snoepte de bal af van de tegenstander maar zag vervolgens zijn schot helaas net naast het doel vliegen. Zo bleef het 4-2. Kort hierna vergrootte FC Zutphen de marge tot 3. In de 26e minuut mocht een speler van hun wel erg ongehinderd de slof aanhalen, hetgeen hij dan ook deed en met een hard afstandsschot Onne kansloos liet; 5-2.

Na de time-out stroopten onze boys de mouwen nog maar eens op. Vanaf de aftrap van FC Zutphen vlogen Sven en Natnael er direct op. Natnael kreeg de bal voor zijn voeten, en haalde direct uit met zijn (mindere) linker. Helaas trof zijn schot net geen doel. Uit een intrap van Noah kwam de bal in 2e instantie bij Sven. Die pofte de bal onberispelijk hoog in de touwen; 5-3.

Helaas bleef het hier bij. Volgende week weer een nieuwe kans! Dan spelen we om 08.45 uur in Terborg de derby tegen VVG’25 JO9-1.
    (Met een beetje WD40 erbij loopt het dan vast weer gesmeerd, of niet Jurgen en Koen 😊).

#ZinAn#D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek

@Jessy Harmsen:: bedankt voor de mooie foto’s!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's