P1490734-(900x601)

Op deze frisse zaterdagochtend stonden de mannen van JO9-2 met bibberende beentjes klaar voor de match tegen Zelos JO9-2. Niet dat ze bang waren voor de tegenstander, daar was absoluut geen sprake van! Maar de lage temperatuur gecombineerd met de angstige momenten die ze op de Balloween-party (de avond ervoor) meemaakten zorgden ervoor dat ze de spieren iets minder onder controle hadden.

Angst voor de tegenstander was ook geenszins op z’n plaats: in een leuk gelijkopgaand duel golfde het spel de eerste minuten op en neer. “Eindelijk een keer wat tegenstand” verzuchtte de leider van Zelos. En daar was niets aan gelogen: de teams waren aan elkaar gewaagd. Na een minuut of 7 trok sc Silvolde het spel wat meer naar zich toe en liep uit naar een 2-0 voorsprong (doelpunten Liam en Fenn). Uit het niets scoorden de Zelhemse gasten de 2-1 en leek dat hen dat weer wat moed te geven. Nog geen minuut later lag de 3-1 van Fenn al in het netje en toen net voor rust de 4-1 door Liam gescoord werd, gingen we met een gerust hart aan de ranja/thee/koffie. Een ietwat geflatteerde ruststand, maar dat deerde de zwart-witten allerminst.

In de eerste minuut van de 2e helft waren de mannen de peptalk uit de rust waarschijnlijk nog aan het verwerken: voor we het goed en wel in de gaten hadden lag de 4-2 erin! Dit leek de minuten erna te worden rechtgezet: binnen 5 minuten liepen we uit naar 6-2 (door doelpunten van Noah en Fenn) en leek het “kat-in-het-bakkie”. Daar wensten de oranje-witten uit Zelhem echter niet aan mee te werken! Binnen 5 minuten werd de achterstand verkleind tot 6-5 en werd het nog een heel spannende slotfase: we moesten het nog 10 minuten volhouden! Het vertrouwen van Zelos groeide en een klein stuntje leek in de lucht te hangen. Toen in de 37e minuut de bevrijdende 7-5 door Liam gescoord werd, keerde de rust bij de leiders en de toeschouwers weer terug: dit zou niet meer uit handen worden gegeven.

P1490774-(900x602)

Toen de denkbeeldige scheidsrechter in de 41e minuut affloot werd het zoet der overwinning dan ook als bijzonder welkom ervaren.

Rest ons nog de organisatie van de Balloween-party te bedanken voor de mooie (bange) avond die ze de kids bezorgd hebben! Het bleek de perfecte voorbereiding voor een mooie wedstrijd met een prima resultaat!

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's