P1580676

“Met witte broek en rode trui, daar zijn de Lochuizer lui“, om 8.30 uur arriveerde tegenstander vv Lochuizen JO9-1G op sportpark de Paasberg, want voor diegene die hier nooit eerder van gehoord heeft: Lochuizen is een buurtschap bij Neede, aan de Overijsselse grens. Een behoorlijke rit dus zo op de vroege morgen.

De JO9-2G staat bij aankomst van de Lochuizer lui al lang en breed op het veld voor de warming-up. Stug wordt er doorgegaan met warm worden, want vandaag moet iedereen vol aan de bak. Duizendpoot Sven is een weekendje weg en rots in de branding Milan heeft een snipperdag, dus vandaag zal iedereen, vooral verdedigend gezien, een stapje harder moeten lopen!

Vol goede moed starten we de wedstrijd en het is de eerste vijf minuten aftasten. Lochuizen heeft een felle meid in de ploeg en ook de keeper lijkt weinig zin te hebben om de bal uit het net te vissen. Als moeder Sonja even niet op let, is het Dieke die na een soloactie vanaf het middenveld opstormt naar de goal. Ze schuift de bal onder de keeper door en zet de 1-0 op het scorebord. Dit smaakt naar meer en de JO9-2G speelt met man en macht op de aanval. Meerdere malen weet de Louchuizer keeper te redden en na een lange uittrap, staan daar opeens 3 man tegenover Kiewan. Kiewan weet de bal nog af te pakken, maar door zijn wil om altijd een mannetje voorbij te spelen, gaat het mis… Lochuizen pakt de bal af, stormt met de gehele aanval op keeper Siem af en schiet de bal hard in de touwen, 1-1.

P1580681

Even is er gemor in de ploeg Anthony en Kiewan vinden dat Siem toch echt wel bij de bal had gekund en Siem geeft aan dat de heren wat beter hadden kunnen verdedigen, maar lang duurt het niet want met wederom een soloactie, breekt Dieke door. Op het moment dat Sonja net even de andere kant op kijkt, is het weer dochterlief die de bal in het net prikt, 2-1!

Lochuizen zet na dit doelpunt met alle geweld druk. Meerdere malen komen zij gevaarlijk voor het doel, maar sinds de tegentreffer staat de verdediging als een blok beton, geen aanvaller komt meer langs Roef, Gijs en Anthony. Waar de heren verdedigen, zorgen de meiden voor het aanvallende geweld! Anouk dribbelt vanuit een corner snel in, ziet Mika vrij staan voor de goal, speelt perfect in de voeten van Mika en zij kan zonder problemen de bal in de touwen rammen. Samen juichen ze voor deze fantastische goal!

Na rust zien we op Sportpark de Paasberg eenrichtingsverkeer richting kleedkamercomplex, en nee niet omdat de JO9-2 het koud had, maar juist omdat daar het doel van Lochuizen staat! De tweede helft wordt geopend met een afstandsschot van Roef, 4-1! Even later is het Lochuizen die zelf de 5-1 voor ons erin schiet en de 6-1 is zo’n beetje een kopie van de cornerbal van Anouk. Zoals je in het filmpje kunt zien, is het ditmaal Dieke die snel in dribbelt, een voorzet geeft op Roef, die tekent voor zijn tweede doelpunt van de morgen!

Eenmaal stormt Lochuizen nog op Siem af, hij redt knap op een schot in de bovenhoek, wat leidt tot een corner. Deze corner wordt snel onderschept door de geweldig spelende Dieke. Ze sprint naar voren, zet voor op Anouk, die hem zonder moeite binnentikt. Een counter uit het boekje, met voortreffelijk samenspel van beide meiden!  De eindstand wordt bepaald door Mika, met een fantastisch lobje weet zij de keeper te passeren, 8-1!

Dus nee, geen nieuwe naam voor onze samenwerkingsteams, maar onder het motto ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ sluiten we deze voetbaldag af! Het fantastische samenspel van deze morgen zorgde voor weer een overwinning voor de JO9-2G, we gaan er als team al bijna aan wennen ;)

Tot volgende week! Dan nemen we het om 9.45 uur op tegen AZSV JO9-4G op Sportpark Villekamp.

@Jessy Harmsen: bedankt voor de mooie foto’s!
    Klik voor meer foto's
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's