b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_jo11-1_JO11-1_19-20Teamfoto.jpg
Na een goede serie trainingen waar het enthousiasme en fanatisme vanaf droop was er vandaag een goede test om te kijken waar we staan.

VV Montferland, een geduchte tegenstander zoals gebleken uit de eerdere confrontaties kwam vandaag naar de Paasberg toe om eens lekker te voetballen.

Na een felle warming-up kwamen we goed uit de startblokken en werd er gelijk in collectief druk gezet waardoor Montferland niet aan opbouwen toe kwam en we het initiatief gelijk namen. Het veld werd goed breed gehouden en precies zoals we geoefend hadden lieten we de bal het werk doen. Hierdoor stuurden we Montferland van het kastje naar de muur en werd al snel door Meric de 1-0 gemaakt.

In de volgende minuten bleven we aandringen en was het een kwestie van tijd of de 2-0 zou vallen, na een mooi driehoekje tussen Stijn W en Mick, maakt Mick de 2-0!

Af en toe komt Montferland er wel uit met een snelle counter maar achterin heeft Steyn alles onder controle en wordt op de vleugels prima ondersteund door de scherp spelende Jasper en Julian. Wanneer de bal achterin weer onderschept is gaat het balletje rustig rond tot er voorwaarts weer een opening is. Joes die na een lange blessure weer op het middenveld staat, komt goed in de bal waardoor er weer een nieuwe aanval kan worden opgezet. Mick wordt ingespeeld door Joes aan de zijkant en plaatst de bal mooi in de ruimte waar Stijn de bal goed aanneemt en gelijk bij de tweede plaatst waar de hard werkende Meric de bal binnen schuift, 3-0!

Ook Bauke heeft er vandaag zin in en is overal te vinden, na wat mooie kapbewegingen gaat onze linkspoot er behendig vandoor en plaatst de bal bij de achterlijn precies bij de inlopende Joes die met één kleine beweging de bal bij Stijn Neerlegt en die schiet zonder twijfelen de 4-0 binnen. Er zijn nog een paar minuten te gaan in de eerste helft en we nemen even wat gas terug, hierdoor klopt Montferland wel op de deur maar door goed ingrijpen van Sam en het attent oppakken van de tweede ballen komen we niet in gevaar.

In de rust is het even nagenieten en de voetjes opwarmen (van de trainer).

Na rust startten we weer zoals we de eerste helft begonnen waren, nu is het Vigo die mooi vrij gespeeld wordt en van een metertje of 20 bekeken schiet en de keeper passeert, 5-0! Vigo die ook nog even laat zien hoe je een hele verdediging te kijk kan zetten door ff links te kappen - rechts te kappen en dan de bal mooi buiten bereik van de keeper in de hoek te plaatsen, 6-0! Kort daarna maakt Mick er nog 2 waarmee hij bij zijn debuut in de 11-1 een mooie hattrick neerlegt.

Ik heb de statuten er nog even op nageslagen maar zowel bij Terborg als Silvolde is dat nog niet eerder in 100 jaar gebeurd door een speler bij zijn debuut, dus de beloning die hierop volgde was op zijn plaats. Uiteindelijk sluiten we de wedstrijd af met 8 doelpunten, heeft Sam verdienstelijk de nul gehouden en kijken we terug op een mooie ochtend.