Team JO11-2

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo11-02.jpg

Zaterdag 6 oktober, weer een nieuwe wedstrijd voor de JO11-2. Onze vaste verslaggever Roel was er niet, dus ik ga mijn best doen om aan zijn niveau van verslaggeven te tippen. Daan D was er vandaag helaas niet wegens een blessure aan zijn oog en Jaimy deed voor het laatst met ons mee voor zijn transfer naar de JO11-1.

We vertrokken om 9:15 vol goede moed naar Dinxperlo voor de wedstrijd tegen DZSV. De jongens hadden er zin in en we stonden mooi op tijd op het veld. Na een goede warming up en wat schoten op doel konden we beginnen. Jaimy mocht in zijn laatste wedstrijd in de aanval beginnen en na een gelijk opgaand begin scoort Jaimy na 5 minuten de 1-0 na een geweldige steekpass van Levi. Het lijkt er op dat de jongens al aan de overwinning zitten te denken want ineens wordt er geen druk meer gezet op de tegenstander. Dan blijkt dat de jongens van DZSV wel wat kunnen met de ruimte en binnen 5 minuten staan we 1-2 achter.

In de time-out wordt Daan G er uit gehaald om even af te koelen na een zware overtreding om er de tweede helft weer tegenaan te kunnen. Maarten en ik zijn het er over eens dat de jongens te veel af wachten en sneller druk moeten zetten. Dit wordt perfect opgevolgd door de jongens en zo zijn wij weer de bovenliggende partij met goed samenspel. Het duurt dan ook niet lang voordat Jaimy de 2-2 en 2-3 maakt. Met deze hattrick laat Jaimy zien dat hij klaar is voor de JO11-1. Even later bepaalt Nathan de ruststand op 2-4.

In de rust is er geen peptalk nodig, want die was er in de time-out al geweest. Vooral zo doorgaan, blijf druk zetten op de tegenstander en veel overspelen. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Nu was Senn van helemaal achterin (keeper) naar helemaal voorin (aanvaller) verhuist. Hij liet meteen zien dat hij daar goed staat en na een goede paas maakt Nathan de 2-5 en even later de 2-6, wederom van Nathan. De oplettende lezer weet dat hij nu ook een hattrick gescoord heeft. Ondanks enige pijntjes en wat vermoeidheid gaat de jo11-2 vrolijk door met geweldig samenspel. Vlak voor de time-out is het Senn die met zijn tweede goal ooit de 2-7 maakt (vorige week de eerste).

In de laatste time-out wil plots iedereen in de wissel of in de aanval, “we gaan toch wel winnen” ,“ik ben moe” en “ik wil nog scoren” waren veelgebruikte teksten. Dit gaat natuurlijk niet en dus gaan we met een normale opstelling het veld weer op. Maar dan gebeurt er iets dat eigenlijk niemand voorzien had. De vermoeidheid is in een keer te zien in het spel en we laten de jongens veel te makkelijk voetballen. Zo wordt het 3-7,4-7,5-7 en de ouders en leiders vrezen dat het nog misgaat. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakt een DZSV dat er weer in gelooft de 6-7 en bij Silvolde kijkt iedereen naar de goed fluitende scheidsrechter of het al tijd is. Maar nee, de wedstrijd is nog niet voorbij, DZSV gaat weer in de aanval en gelukkig weet de verdediging er nog een voet voor te krijgen. We gaan razendsnel in de tegenaanval en Nathan frommelt de 6-8 er in. De blijdschap en opluchting komen samen in de schreeuw van Nathan die met zijn vierde treffer de eindstand bepaald.

Senn, Ruben, Thimo, Thijs, Levi, Daan G, Dogac, Rik, Jaimy en Nathan, bij vlagen goed gevoetbald en een mooie overwinning. Maak het de volgende keer niet zo spannend want dat is niet goed voor de harten van ouders en leiders. Zaterdag spelen we om 10:15 thuis tegen DZC.