b_350_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_jo11-3_19-20-JO11-3.JPG

Voor de JO11-3 was het na de 0-15 overwinning op de hekkensluiter vorige week deze keer andere koek. SJO Rijnland/Gelders Eiland, de nummer 4 op de ranglijst, kwam op bezoek. De verwachting was dat we deze wedstrijd niet zomaar even gingen winnen, want de tegenstanders in het rood/wit hadden niet voor niks een lange reis afgelegd. Daan was niet fit vandaag, maar de andere 11 jongens waren er klaar voor en na een matige warming-up konden we beginnen.

We begonnen in tegenstelling tot de warming-up goed aan de wedstrijd. Er werd goed overgespeeld en waar we zoveel op trainen, het veld breed houden en het hele veld benutten gebeurde heel aardig. We kwamen er met mooie combinaties via de zijkanten vaak langs en dit leidde tot een 3-0 voorsprong bij de time-out. We moesten wel al na 5 minuten de opstelling wat wijzigen om de snelle counters van de tegenstander tegen te kunnen houden en met 3 in plaats van 2 verdedigers ging het een stuk beter in de 10 minuten daarna.

Ondanks dat je er als trainer voor waarschuwt komt er bij een 3-0 stand toch wat gemakzucht in en omdat we ons mannetje laten lopen staat het een paar minuten in het tweede kwartier 3-2. Vervolgens is iedereen weer wakker en we blijven, natuurlijk met wat kleine foutjes, mooi samenspelen. Nadat we er op snelheid langs komen aan de zijkant wordt de 4-2 gescoord en vlak voor rust profiteren we van ruimte achter de verdediging en zo is de ruststand 5-2.

In de rust werden wat fouten in de eerste helft besproken Zoals het te lang wachten met afspelen en het vrij laten staan van tegenstanders. Vol enthousiasme gingen de jongens weer het veld op en de hele wedstrijd scherp blijven was de opdracht. We begonnen goed en ondanks dat de tegenstanders echt wel konden voetballen waren wij feller waardoor we veel duels wonnen. Het spelbeeld was vergelijkbaar met de eerste helft, maar de jongens hadden de opdracht duidelijk begrepen en zowel verdedigers als middenvelders zaten korter op hun mannetje.

Het spel aan de bal was best wel goed, je ziet nu dat de jongens weten waar ze moeten staan en het overzicht wordt de hele wedstrijd goed bewaard. Hierin zie je echt een verschil met het begin van het seizoen. Toen waren het 8 individuele spelers en nu is het een echt team. Het goede spel leidde nog tot 3 goals waarvan 1 na heel mooi combinatievoetbal en zo eindigde de wedstrijd in 8-2. Een ruime overwinning en een goede wedstrijd waarin verbeteringen duidelijk zichtbaar waren.

Met deze overwinning zijn we bij een overwinning volgende week zeker van de 2de plaats. Dit betekent dat we na de winterstop naar de 4de klasse zullen gaan en daar gaan we laten zien dat we dit niveau ook aan kunnen. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de competitie om 10 uur tegen Ulftse Boys/GWVV/NVC. Tot dan!