Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • IMG_8836
 • IMG_8836
  IMG_8836

  Als er meerdere mensen ergens aan beginnen gaat er weer een nieuwe reis beginnen. En dat is voor de JO15-1 vandaag zeker het geval. We gaan onderweg naar Neede om daar ons eerste bekerduel te spelen. Om te onthaasten wordt de toeristische route genomen langs weilanden, drempels en kleine dorpjes om uiteindelijk toch keurig op tijd aan te komen. 

  Na de warming-up kijken de jongens nog even naar een meidenwedstrijd, en zoals we nu allemaal weten kunnen die er best wat van. We spelen vandaag op kunstgras dat in het heerlijke zonnetje toch wel wat warmer is dan het normale gras dat ze gewend zijn. En als de tegenstanders op komen lopen wordt er toch wel even bedenkelijk gekeken. Een jongen van bijna 2 meter die nog maar 14 is boezemt toch wel ontzag in. Maar die angst wordt binnen een paar minuten afgeschud en we gaan aan de gang. En al kort na het begin weet Chris Jeroen mooi aan te spelen waardoor hij de bal in het net weet te werken. 1-0 voor Silvolde! Het meegereisde publiek inclusief de 10 weken oude teammascotte staan in het zonnetje te juichen. Da’s een mooie opsteker na het afgelopen seizoen van de JO15. We blijven feller op de bal en spelen mooi over. Dat de beslissing van de scheidrechter af en toe een beetje vreemd is deert niet. Het team begint in z’n eerste wedstrijd al te lopen. Een kwartier na de eerste treffer moet keeper Dennis van Neede al weer de bal uit het net halen. Ditmaal is Murat degene die scoort. Je merkt aan de tegenstander dat ze toch die kleine mannekes uit Silvolde niet langer onderschatten. Er wordt ook door onze verdediging keurig gewerkt. Iedereen weet wat zijn taak is en er wordt mooi rugdekking gegeven. Dan scoort Jeroen zijn tweede doelpunt en is het zomaar 3-0. Helaas kunnen we niet voorkomen dat het net voor rust toch nog 3-1 wordt. De spelers gaan afkoelen en het publiek werkt nog maar een bakkie koffie weg. Het is voor hen ook zwaar met die koperen ploert…

  De tweede helft krijgen de tegenstanders wel beetje-bij-beetje meer grip op de wedstijd. Onze invallers Thijs en Luuk uit de JO13-1 staan ook hun mannetje in de grote geweld van de junioren nadat ze ’s morgens ook al een wedstrijd hebben gespeeld. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op. De toeschouwers hoeven zich geenszins te vervelen bij deze wedstrijd want er is ruim voldoende strijd, passie en inzet van beide kanten. Helaas kunnen we niet voorkomen dat ze na 3-2 ook nog de 3-3 maken.  En als de scheidsrechter dan na 2 keer 35 minuten affluit klinkt er vanaf de zijkant ook een applaus. Want als je een nieuw team hebt dat zo zijn eerste halte op de reis passeert kunnen we alleen maar met smart uitkijken naar de rest dit jaar.

 • IMG_8855
 • IMG_8855
  IMG_8855

  In de nabeschouwing bij de ouders klinken er alleen maar positieve woorden. De jongens komen (zoals altijd) langzaam onder de douche vandaan en enkelen vullen de energievoorraad aan voordat we terugrijden naar de Munsterman. Dit keer over de N18, die veel beter zou rijden. Maar je kunt in een rit toch wel heel veel verkeerslichten tegenkomen… Dus wat de route ook zal zijn, we zijn lekker op weg en we komen er wel.


  Klik voor meer foto's

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
   
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction