Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • P1380836-(900x601)
 • P1380836-(900x601)
  P1380836-(900x601)

  Na een bewogen bekerprogramma, waar we uiteindelijk niet door zijn, begon afgelopen zaterdag het echte werk. vv Doetinchem had de eer om als eerste langs te komen op de Munsterman. Door wat afmeldingen waren we genoodzaakt om onze spelers uit een andere vijver te halen. Vanuit de JO13-1 kwamen Luuk D. en Thijs F. over om ons vanmiddag te versterken, super!

  Al snel werd duidelijk dat de Doetinchemers allemaal 2e jaars waren, flinke jongens passeerde de kantine, hier en daar werd er even angstvallig geslikt door de jongens. Gelukkig werd in de voorbereiding snel op gewezen dat wij het vandaag van ons voetbalvermogen moeten hebben, uit de duels blijven, was het devies. Angst voor de tegenstander mag je nooit hebben, als we angstig aan de aftrap zouden beginnen konden we net zo goed gelijk aan de pils...euhm cola gaan zitten.

  Maar niks was minder waar, Silvolde begon uiterst sterk aan de wedstrijd. Er werd slim gevoetbald en de duels werden zoveel mogelijk gemeden. Na enkele aanvalsgolven van de stedelingen te hebben overleefd, was het aan de andere kant raak. 1-0!! Deze aanval was mogelijk gemaakt door de toegepaste tactiek, door in te zakken ontstond er ruimte achter de verdedigers, die ruimte werd in dee counter razendsnel benut door onze pijlsnelle voorhoede spelers. Hierdoor kwam al snel de 2-0/3-0 op het scorebord te staan. Vlak voor rust wisten de Blauwen ons nog even pijn te doen, een goede aanval, waarbij we niet resoluut genoeg verdedigden, zorgde ervoor dat de stand 3-1 werd, de ruststand zou u denken, maar nog vlak voor het fluitje wisten we de stand nog te vergroten naar een 4-1, super! Een uitgelaten sfeer en opportunisme alom in de kleedkamer. Er werd goed gevoetbald en de tactiek werd prima uitgevoerd. Belangrijk was om de concentratie vast te houden en uit de duels blijven. 

  De tweede helft was even andere koek, al na 13 seconden was de 4-2 een feit. Laten we zeggen dat in de ranja een slaapmiddeltje zat. Even werden we hierdoor wakker geschud. Een snelle balverplaatsing, een mooie steekbal verder, en Jeroen om jacht naar de 5-2. 1 op 1 op de keeper, maar deze bleef lang op de been en Jeroen wist de bal niet langs de keeper te krijgen. 

  Deze defensieve actie gaf de burger moed, zouden ze bij Doetinchem gedacht hebben. Er werd aan hun kant nog meer druk gezet en met een bewonderde inzet, gingen ze op jacht naar goals. Silvolde wist de stand intussen te vergroten, 5-2, maar dit was slechts een speldenprikje, want Doetinchem werd steeds sterker, en Silvolde ging volledig in het spel van de tegenstander mee. Hierdoor werd het snel 5-3, 5-4. Op de bank was het billenknijpen geblazen, het publiek zat op het puntje van de stoel toen een 10 minuten voor tijd ook de 5-5 viel. Wat zonde! En gezien de kansverhoudingen, zouden ze er ook wel eens overheen kunnen gaan. 

 • P1380859-(900x601)
 • P1380859-(900x601)
  P1380859-(900x601)

  Maar de zwart-witten rechtten de rug. Er werd even flink op de grond gespuugd, genoeg is genoeg. Als een man hielden de jongens de pot achterin dicht. Doetinchem gooide alles in de strijd, maar de jongelingen van Silvolde gaven in die laatste fase geen krimp. En zo eindigt een knotsgekke wedstrijd in een pupillenuitslag, 5-5. Zonde natuurlijk, zeker gezien de eerste helft. Maar een complimentje kregen de jongens mee, want deze sterke tegenstander kreeg het ook niet voor elkaar om de winst naar zich toe te trekken, mede door keihard werk en collectief verdedigen hebben we de schade beperkt gehouden.

  Hopelijk wacht volgende week net zo'n knotsgekke pot, maar valt het dubbeltje dan volledig onze kant op, dan tegen de andere ploeg uit Doetinchem, Viod.


  Klik voor meer foto's

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
   
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction