20180512 Silvolde JO15-1 - Gendringen Etten JO15-1 (21 van 37)

Waar waren we gebleven? Oja, de uitwedstrijd bij de Ulftse Boys… Het was een heerlijke dag om te fietsen naar Oer. Dus iedereen verzamelen bij Van Balveren en hup de IJssel over. Eenmaal aangekomen kunnen de jongens nog even naar een meiden-wedstrijd kijken en dan omkleden om te strijden tegen JO15-1. Hun plaats op de ranglijst maskeert het voetballend vermogen dat we niet mogen onderschatten als we mee willen doen om de hoogste plaatsen in deze competitie. En op de verjaardag van Ben moeten we wel knallen, ook al zit Casper ver weg met Rens in Londen. Maar we vinden in Kevin een waardige vervanger.

In de 4e minuut wordt er al gescoord door Murat, maar de tegenstander is niet heel erg onder de indruk. Lang blijft het duel plaatsvinden op het middenveld. Pas na 20 minuten weet Hessel de voorsprong te verdubbelen. Maar de jongens uit Ulft weten de aansluiting te krijgen door 2-1 er in te beuken, maar Ben maakt zijn birthday-treffer en Murat gaat nog voor de kill. Op de helft van de pot is het 4-1. Na de rust blijft het een spel op het middenveld. De tegenstander weet er toch nog eentje in de schieten, maar dan is 4-2 dan ook de eindstand waarmee we nog steeds goed op dreef zijn. Dat was 21 april….

Pas na de meivakantie op woensdag 9 mei gaan we de volgende wedstrijd tegemoet. Dit keer wel op eigen terrein. Het zonnetje heeft voor lekker temperatuur gezorgd om te kijken. Er komt  wel veel publiek kijken als we aantreden op het hoofdveld tegen Zeddam/St. Joris. Sam’s maatje van de GKS Milan komt samen met z’n opa eens kijken op Munsterman of ze ons daar als eerste een paar puntjes kunnen afsnoepen. En na zo’n 6 minuten ziet het er daar ook wel naar uit. Heel eenvoudig heen en weer tikken, en zo lopen zo door de verdediging heen om de bal in het uiterste hoekje te tikken en dus 0-1 op de borden te laten verschijnen. Gaan we ons nu het kaas van de boterham laten eten? Zo ziet het er wel uit in het eerste kwartier, maar als we dat hebben overleefd krijgen we steeds meer de overhand en geven bijna niets meer weg. Net voor de rust weten we de achterstand weer om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Dat drinkt toch net iets lekkerder ranja. Ook in de geopende kantine wordt er van de koffie genoten. In de tweede helft geven we ook maar één of twee kansjes weg, maar echt gevaarlijk wordt het niet achterin. Helaas kunnen we voorin ook niet veel potten breken doordat de concentratie er niet helemaal is. We weten er helaas voor Milan toch nog eentje in te schieten, maar het is zeker geen afgetekende overwinning. Maar wel weer 3 punten in de pocket. Dat moeten de andere teams maar weer zien bij te sloffen.

En dan de kraker van vandaag. Gendringen staat op 3 punten achterstand op de derde plek. We hebben geen zin om onze voorsprong zomaar af te geven en ons naar de slachtbank te laten leiden, zeker niet. De aanwezigheid van jong vrouwelijk schoon zorgt er voor dat de jongens wel op scherp staan. De dames in de kantine schenken geen koffie meer en de ballen kunnen ook zelf wel sudderen in de jus. De aftrap heeft plaatsgevonden! En al vlug staan we gelukkig op 1-0 voor door Murat. Een beter begin in zo’n beladen duel hadden we ons niet kunnen wensen. Maar ook Gendringen wil niet van wijken weten en biedt zware tegenstand. Maar Murat weet bij een snelle uitval zijn tweede doelpunt te maken. Dat is ook de ruststand. De aanwezige opa’s zouden bij dit duel eigenlijk in de buurt van de AED moeten zitten, maar verkiezen toch de tribune.

20180512 Silvolde JO15-1 - Gendringen Etten JO15-1 (30 van 37)

En als het startsignaal voor de tweede helft heeft geklonken zijn we even niet bij de les en geven we de 2-1 weg dat natuurlijk bij Gendringen weer hoop op meer geeft. Er wordt om elke meter gestreden door beide team. Beiden weten niet van wijken en af en toe gaat het er heel fysiek aan toe. En als er na hevige druk van de tegenstander toch nog een doelpunt valt is de hel los. Het hoeft allemaal niet mooi meer, lekker tikkie-takkie voetbal is geheel overbodig, en trucjes zijn uit den boze om de gelijke stand over de streep te trekken. En na 11 minuten blessuretijd klinkt dan ook het eindsignaal. Het eerste puntverlies is een feit, maar we zijn nog steeds ongeslagen in deze competitie!

Volgende week gaan we naar Varsseveld om tegen de tweede plaats te strijden in het voorlaatste duel. Hier worden de jongens van de mannen gescheiden. Kom allemaal onze jongens aanmoedigen en wellicht een mooi feestje vieren!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's