20191123 ST Terborg-Silvolde JO15-1 - FC Winterswijk JO15-1G-26

Na een aantal goede wedstrijden op rij was het voor Terborg/Silvolde zaak om er vandaag weer te staan tegen FC Winterswijk. Een tegenstander die net als wij  13 punten heeft en dus kan het vandaag alle kanten op.

Afgelopen maandag waren wij gewoon op het trainingsveld, een grote groep had zich verzameld om lekker te gaan trainen. Ondanks de vele regen was dit prima te doen. Na de training gingen er zelfs een aantal spelers voor een paar extra kruisjes. Ze gingen al buikschuivend door de modder, heerlijk toch. Oja, afgelopen woensdag was er ook nog ergens een wedstrijd, volgens mij in Vorden. Die zijn we nu alweer vergeten.

Zoals gezegd vandaag de wedstrijd tegen Winterswijk. In de eerste helft was FC Winterswijk duidelijke de betere. Een goede spits en een sterke midmid maakten het verschil en zorgden voor constante dreiging. Na een tijdje kon Winterswijk dan ook de 0-1 binnen schieten.

De sterk spelende Jip kon gelukkig de aansluitingstreffer scoren en het was dus al vrij snel weer 1-1.  Na de 1-1 kon het weer alle kanten op, Winterswijk had nog steeds duidelijk de overhand maar door het harde werken van onder andere Daan ter Horst, Romijn & Daan Schot kon de ploeg niet scoren. Tot… 1 minuut voor rust. Een voorzet ‘’weggestompt’’ door onze keeper viel voor de voeten van een spelers van Winterswijk. Hij liet de kans niet onbenut en het stond 1-2.

IMG_6098 (2)

Na rust kwam Terborg/Silvolde als herboren het veld op. Er werd duidelijk gekozen voor de aanval en dit resulteerde in een geweldige 2e helft. Terborg/Silvolde was duidelijk de bovenliggende partij. De sterk spelende Daan Tonissen en Cas zorgden met hun aanvallende spel vaak voor gevaar. Het was wachten op de aansluitingstreffer echter viel die niet.

Na een aantal kleine overtredingen van ons (in de ogen van de scheidsrechter) die constant bestraft werden kwam Winterswijk gevaarlijk door. Een heel erg hooggeheven been van een tegenstander raakte Viggo in zijn gezicht. Echter wilde de scheids van vandaag dit niet zien, Winterswijk kon hierdoor de 1-3 binnen schieten. Niets aan de hand, gewoon lekker voetballen en vooral niet gaan zeuren, op sommige dingen heb je helaas geen invloed.

Vol overgave ging Terborg/Silvolde weer ten strijde. Door een geweldige actie van Thijs konden we de aansluitingstreffer nog maken. Hij draaide spectaculair bij zijn man weg en schoot de bal netjes met links in de hoek. Na de aansluitingstreffer gingen we natuurlijk weer vol voor de aanval. Een aantal goede aanvallen werden helaas niet beloond. Toch verdient het team een ontzettend groot compliment. Tot de laatste minuut hebben ze alles gegeven, zijn ze positief geweest en hebben na een aantal tegenslagen toch weer alles op alles gezet om samen te winnen, helaas lukt dit niet altijd.

Volgende week spelen we uit tegen OBW. De wedstrijd begint om 13:00 uur. Tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's

Klik voor meer foto's