b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_junioren_JO152_jo15-2.jpg

De wintermaanden zijn voorbij gegaan, de jaarwisseling zijn we ongeschonden doorgekomen en er is door het team zelf in de kou doorgetraind. Alleen tijdens de sneeuwtijd hebben we even niet aan het gras gesnoven. De teamgeest werd op een paar zaterdagen toch nog hoog gehouden door in de zaal te trainen. We hopen dat deze inspanningen zijn vruchten in de voorjaarscompetitie gaan afwerpen...

En dan gaat het piepje weer van de Voetbal.nl app, nauwelijks hoorbaar door de rond gierende wind. Maar de oplettende fanatieke toeschouwer weet dat het feest weer kan beginnen. De jongens staan al weer te trappelen als waren het jonge koeien die voor het eerst gras tussen de hoeven voelen. Op het programma staat de thuiswedstrijd tegen Halle JO15-1. Het publiek komt wel wat laat aanschuiven op het hoofdveld onderaan de Paasberg door hevige tegenwind. Dit deert de dames en heren binnen de lijnen echter helemaal niet. Als de scheidsrechter met het eerste fluitsignaal de wedstrijd laat beginnen, pakt het publiek de reling stevig vast. Niet alleen voor het spel, maar vooral doordat de wind van alle zijden aan komt.

De eerste paar minuten hebben we nog wel wat moeite met het spel van de tegenstander, of het formaat van de tegenstanders. Er zijn spelers die heel erg omhoog moeten kijken naar de tegenstander. Maar als we de schroom van ons af werpen en we elkaar weer lekker weten te vinden kantelt de wedstrijd. En in de 18e minuut is het dan zover, we staan 1-0 voor. Da's best een opluchting. Daar is de tegenstander toch best een beetje van slag. Maar net op slag van rust komt hun spits geflankeerd door onze verdedigers voor de keeper. En als je hem ongehinderd laat schieten is er niets meer aan te doen. We gaan dus rusten met 1-1 op het bord.

De tweede helft is te zien dat de arbeid in de wintermaanden duidelijk vruchten afwerpt. De conditie bij de tegenstanders laat te wensen over en we hebben een duidelijk overwicht op het veld. Halle probeert nog een beetje op kracht mee te doen, maar kan toch niet voorkomen dat we met het betere spel het initiatief volledig naar ons toe trekken. Al binnen de 10 minuten staan we weer op voorsprong. En deze willen we niet meer loslaten. Nee, we bouwen nog verder uit naar 3-1. Hoewel een niet oplettende moeder toch nog in spanning blijft tijdens de speldenprikjes die Halle uitdeelt (ze heeft de 3-1 gemist) heeft de rest van het publiek het prima naar zijn zin. We zijn net een stapje sneller, attenter en minder vermoeid dan de tegenstanders. Dus als het eindsignaal weerklinkt in het geruis van de wind kunnen we trots zijn op het team. Ze zijn lekker begonnen aan deze seizoenshelft.

De volgende wedstrijd wordt zaterdag gespeeld om 13:00 uur in Netterden tegen SJO Den Dam/NVC JO15-1G. Bijna gelijktijdig wordt ook in Silvolde de eerste grote carnavalsbijeenkomst gehouden in de vorm van de Jeugdprinsenmiddag. We hopen dan ook na afloop Alaaf te kunnen roepen met nogmaals 3 punten in de pocket.

De foto's komen deze week van de grensrechter Kees de Brouwer. Wie maakt volgende week foto's, wie houdt de thuisblijvers op de hoogte?