jo17-01.jpg

Even bijpraten over de eerste serie wedstrijden.

Nadat we een drietal bekerwedstrijden hadden gespeeld met prima resultaten, tweemaal winst (4-1 en 6-0) en eenmaal verlies (2-1), begonnen we de competitie tegen MVR uit 's Heerenbergh. Een fysiek zeer sterke ploeg met een aantal goede spelers, maar vooral het fysieke spel van hen was voor ons zeer jonge team het grootste probleem. We gingen de rust in met 0-1. Maar hiermee wisten we in de tweede helft beter om te gaan. Nadat het 0-3 was geworden gingen de mouwen bij ons ook omhoog en wisten we de eindstand op 1-3 te brengen. Een best redelijk resultaat tegen deze ploeg, waar tegen we voetballend bijna niets minder waren. Dus waren de begeleiders best trots op het team.

Met volle moed op naar de volgende competitiewedstrijd waarop we alleen een paar weken moesten wachten door allerlei omstandigheden. Deze wedstrijd speelden we uit tegen VIOD JO17-2 in Dichteren. De voorbereiding verliep ietwat moeilijk: wel of niet genoeg auto's, maar 's middags blijken er zelfs auto's over te zijn (het rijschema volgt). Drie uur aftrap, we begonnen deze wedstrijd redelijk goed, met wel een paar vreemde acties en moeilijke ballen. Dan na 6 minuten maken we de 0-1 en dachten we aan de kant dat het nu wel over zou zijn met de zenuwen en dat er vanaf nu beter gespeeld zal worden. Iets dat ik toch niet helemaal goed had ingeschat want we bleven het onszelf de hele eerste helft moeilijk maken met verkeerde keuzes en struikelpartijen. Ruststand is 0-1, snel naar de thee, even bijpraten, een paar wissels en weer door. De afspraak was om de score snel uit te bouwen, maar het bleef billen knijpen tot tien minuten voor het einde eindelijk de 0-2 valt. Drie minuten later de 0-3. Tussen de 0-1 en 0-2 had de tegenstander een aantal goede kansen, maar wist niet te scoren door goed keepers werk.

Mannen ik ben zeker trots op jullie inzet en werklust en dat het voetballend iets minder was snap ik ook wel na z'n lange onderbreking, maar daar gaan we aan werken. Zaterdag 8 oktober spelen we om 13:00 uur thuis tegen OBW.