inopbouw.jpg

In deze voetballoze periode staan de ontwikkelingen bij het eerste elftal van Spcl. Silvolde niet stil. Zoals bekend stoppen er spelers bij het eerste en verkassen er enkelen naar elders.

Achter de schermen zijn de nieuwe hoofdtrainer Stéven Verheijen en de technische staf al druk bezig om voor komend seizoen weer een sterke hoofdklasse waardige selectie neer te zetten. "Er komen een paar nieuwe veelal jonge spelers bij met ambitie. We gaan bouwen aan een nieuw team voor de toekomst", laat Stéven de redactie weten. "We gaan starten met een grote groep. Daarbij hebben we ook zeker oog voor onze eigen jeugd. Met onder anderen Stijn Alkema, Chiel Huyink, Joris Bieleveldt, Jelmer Fokkink, Hessel Disbergen, Stan Jansen en Kay Thuis sluiten er straks in de voorbereiding jonge talenten aan. Leeftijd speelt geen rol, als je goed genoeg bent dan speel je", aldus Verheijen. Ook bij het tweede elftal wil Verheijen goed in beeld krijgen of daar nog jongens bij zitten met ambitie om de stap te zetten.

Naast deze jeugdspelers komen er ook spelers 'van buitenaf' naar Silvolde. Wij meldden al eerder de komst van Max Tamboer. Een andere  nieuwkomer is Mike Severs. De 20-jarige student fysiotherapie is speler bij 2e klasser VIOD. "Ik wil graag groeien als speler, de uitdaging aangaan en kijken waar mijn plafond ligt", zegt Severs, die zijn tactisch inzicht en snelheid als kwaliteiten noemt. "Bij VIOD speel ik voorin of kom ik vanaf de zijkanten van het middenveld." Toen bekend werd dat Stéven Verheijen trainer werd bij Silvolde, kwam het balletje aan het rollen. "Mijn vader kende Stéven en zo zijn we in contact gekomen. Silvolde is een warme club met een hechte groep. Ik wil me snel aanpassen en dan gaan voor een basisplaats. Ik probeer het maximale eruit te halen", laat Severs weten.

Een tweede nieuwkomer is de 22-jarige Beekenaar Brian Smit. Smit is momenteel speler van Concordia Wehl. "Als 17-jarige maakte ik mijn debuut in het eerste van 't Peeske. Daar heb ik vier jaar gespeeld. Toen de overstap gemaakt naar Concordia Wehl waar ik nu 3 jaar voetbal." De in het dagelijks leven als gastheer bij 't Peeske werkende middenvelder, noemt zichzelf een zeer ambitieuze speler. "Ik leg de lat hoog voor mezelf, ik ben technisch wel sterk en tweebenig," zegt Smit. "Ik ken Stan ten Vaarwerk en zo is het contact met Silvolde ontstaan". In dit rare coronatijdperk was  samenkomen lastig. Het computerprogramma Teams bracht uitkomst. "Met onder anderen Gijs Hakvoort, Wout Blasman en Marco Olthuis heb ik zo gesproken. En dan merk je dat Silvolde inderdaad die warme club is waar je snel bij wordt betrokken. Gezellig, en dan strijd leveren en daarna een biertje drinken. Dat past wel bij mij. Ik hoop dat ik warm wordt ontvangen, het naar mijn zin heb en lekker kan meedraaien", aldus Smit

nielstamboer.jpg
Niels Tamboer is de derde nieuwkomer. Inderdaad de broer van. De 30-jarige speler speelt al zijn leven lang bij DZSV. "Op mijn 24e werd ik daar aanvoerder in het eerste. Dat vond ik mooi. Het sociale leven naast het voetbal bij DZSV is ook belangrijk. Silvolde heeft dat denk ik ook wel. Ze staan goed bekend", zegt Tamboer. "Ik ben een creatieve aanvallende middenvelder. Mijn loopvermogen is een sterk punt. Ik gooi dan ook altijd veel energie in de strijd." Drie jaar geleden liep Tamboer een zware knieblessure op. "Eigenlijk ben ik nog steeds bezig met het herstel, al voetbal ik ondertussen wel weer. Gezien mijn leeftijd en mede door die ernstige blessure had ik niet meer verwacht nu nog deze stap te maken. Maar ik ben altijd best ambitieus geweest dus zie ik dit als een mooie uitdaging en heb er erg veel zin in", sluit Tamboer af.

(bron foto: Dagblad De Gelderlander)