b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_personen_haveman_rob_robhaveman.jpg

Het komende seizoen zal er naast een aantal nieuwe spelers nog een nieuw gezicht te zien zijn op de Munsterman. Trainer Rob Haveman, woonachtig in Warnsveld, zal de trainersstaf van Stéven Verheijen naast Mark Schepers verder versterken.

Wie is Rob Haveman? Rob Haveman, in het dagelijks leven docent teamleider op het Veluws College in Twello, is getrouwd en vader van twee kinderen. De 38-jarige geboren Zutphenaar is trainer en in het bezit van een UEFA-B diploma.

Als speler startte hij bij Wilhelmina SSS in Zutphen. "Daarna ben ik naar de Graafschap jeugd gegaan. Daar heb ik gespeeld tot aan de A- junioren", laat Haveman de redactie weten. Na De Graafschap volgde nog Willem II. "Uiteindelijk heb ik vele jaren gespeeld in het amateurvoetbal. Vooral een aantal jaren bij WHCZ dat later FC Zutphen werd, maar ook bij de toen nog hoofdklasser Babberich. Van die periode ken ik Stéven Verheijen. Wij speelden daar samen en het contact met Stéven is vanaf toen eigenlijk altijd wel gebleven.", aldus Haveman.

"Tijdens mijn carrière als speler trainde ik altijd al wel jeugdteams en toen ik daarmee stopte ben ik het tweede elftal van FC Zutphen gaan trainen. Na dat jaar ben ik ook begonnen met het volgen van trainerscursussen", vertelt Haveman. Als hoofdtrainer was hij actief bij Warnsveldse Boys en Colmschate. "Komend seizoen wil ik graag mijn UEFA-A diploma behalen en daarbij hoort een stage minimaal in de hoofdklasse. Ik heb daarom besloten om geen eigen team te trainen, maar om me te focussen op Silvolde.”

"Bij Silvolde hoop ik uiteraard het nodige te leren. De club straalt een bepaald fanatisme uit. Maar wel met de Achterhoekse mentaliteit, nuchterheid en gemoedelijkheid." Van trainer Stéven Verheijen weet Haveman dat het een trainer is die onder andere voorop loopt op het gebied van spelers volgen en het analyseren van wedstrijden met behulp van videobeelden. "Maar het is ook gewoon een prettige kerel, dus ik verwacht ook veel van zijn omgang met spelers. Het lijkt me leuk om de club en de mensen eromheen te leren kennen. Uiteraard hoop ik ook mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan in Silvolde", sluit Haveman zijn verhaal af.

Rob welkom op de Munsterman. Een plezierige  en leerzame tijd toegewenst.