Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • DSC06128
 • DSC06128
  DSC06128

  Voetballen in het Paasweekend; wat vond ik dat als voetballer altijd heerlijk!
  Zo ergens kort voor of na de winterstop was er altijd wel een wedstrijdje vanwege de bagger weersomstandigheden afgelast, zodat je met Pasen (vaak met een lekker voorjaars zonnetje) een dubbel programma mocht afwerken #BlijEi.
  Eerst lekker op Paas-zaterdag de wei in, om vervolgens nog geen 48 uur later op 2e Paasdag de kicksen nog een keer fijn aan te trekken (en niet als velen anderen naar de Ikea/woonboulevard te hoeven).
  De “rondje rond de kerk competities” liggen voor jong & oud helaas nog altijd plat (met honderden mensen tegelijk in een kerk mag wel... 11 tegen 11 op het open veld van circa 6.500 m2 achter de kerk mag niet...), maar gelukkig mogen onze kids wel onderling een potje ballen.
  Zo ook vandaag op Pass-zaterdag.
  En wat voor een dag beloofde dit te gaan worden!!!
  Zoals ik vorige week al schreef kon het vandaag wel eens flink gaan knallen!

  Na 4 spectaculaire speelrondes stond vandaag namelijk de 5e en laatste speelronde in de “Champions League JO11-13/MO13” op het programma.
  En dat beloofde gezien de tussenstand na 4 speelrondes en het wedstrijdprogramma van vandaag een waar spektakelstuk te gaan worden!

  Wij (PSG, 4 gespeeld en 6 punten) namen het vandaag op Real Madrid, de koploper met 9 punten uit 4 wedstrijden. Theoretisch gezien zouden we dus nog op gelijke hoogte kunnen komen.
  Ik zeg “theoretisch gezien”, want een echt grote kans op een sensationele stunt dichtte ik ons vooraf al niet toe. Dit gelet op de wel opmerkelijk sterke samenstelling van de selectie van De Koninklijke; hoe die gasten in Madrid dat toch voor elkaar hebben gekregen...???

  Kwam daar ook nog eens bij dat we als technische staf kort voor de aftrap wederom met onze handen in de haren stonden… onze selectie bleek nog verder uitgedund, die telde nog slechts 9 koppen….
  Gelukkig kwam daar koppie 10 nog aan slenteren, maar dat was natuurlijk nog niet genoeg om het maar enigszins op te kunnen gaan nemen tegen die geoliede Madrileense machine.
  Dus in allerijl net als vorige week maar weer last minute de transfermarkt op…
  Gelukkig slaagden we er in om op huurbasis nog 2 spelers binnen te slepen; Hylke kwam over van Liverpool en Nathnael van Juventus.
  Zo stonden we toch nog met 1 wissel aan de aftrap.’
  Gelukkig was wel onze belangrijke pion van de partij
 • DSC06187
 • DSC06187
  DSC06187

  Het eerste fluitsignaal klonk, daar gingen we dan! #d’ran.

  Daar waar ik gedacht had dat het voor ons een uur lang “de bus parkeren” zou gaan worden, kwamen we toch verrassend brutaal uit de startblokken. Na een flitsende aanval vloerde Real Madrid ausputzer Stijn onze huurling Nathnael op randje zestien meter. Uiteraard reclameerde wij een pingel, maar de scheids legde de bal er (terecht) buiten. Willem ging achter de bal staan; lukte het hem om vanaf deze mooie positie het vijandige doel eens flink onder vuur te nemen? Helaas toucheerde zijn poeier de muur, waarna er slechts een corner restte. Maar ondanks de aanwezigheid van een aantal flink lange mannen in de Madrileense verdediging, was het Kay die bijna de 0-1 binnen wist te koppen. Zijn kopbal scheerde helaas net over de lat.


  Dit was direct één van de weinige keren dat we gevaar wisten te stichten voor het vijandige doel.
  Voor de rest was het vooral tegen houden… maar goed, daar slaagden we dan goed in!
  Met aardig wat kunst en vliegwerk en dankzij het veelvuldig onnauwkeurig uitspelen van mogelijkheden door Real Madrid bereikte we met de brilstand de rust. “Einde wedstrijd” riep ik bij het rustsignaal, maar helaas trapte onze tegenstander daar niet in.

  En dus moesten we de rust met beide handen aangrijpen om ons flink op te laden voor de tweede helft. Want zeker weten zou het ook de 2e helft voor ons vooral weer tegen houden gaan worden…
  En inderdaad, het speelbeeld in de tweede helft week amper af van de eerste helft.
  Maar goed, ook in de tweede helft werd er volop gestreden door onze toppers, die er samen ook na rust lang in slaagden de nul te houden.
  Erg lang… en dat merkte je aan de spelers van Real Madrid, die naarmate de wedstrijd vorderde toch steeds een tikkeltje gefrustreerde raakten. Het liep overduidelijk niet gesmeerd vandaag bij hen, werd de spanning hen dan toch teveel?
 • DSC06149
 • DSC06149
  DSC06149

  Tien minuten voor tijd sloeg de frustratie na 1 alles bepalend moment om naar onze spelers.
  Bloed, zweet en tranen.. maar toch de 1-0 om de oren. Dat op zich was nog niet zo frustrerend, maar wel dat het doelpunt werd gescoord uit een cornerbal, terwijl het toch overduidelijk een doeltrap was…
  Extra zuur was het dat dit enige doelpunt van de wedstrijd resulteerde in een 1-0 nederlaag.
  Een punt was onze kanjers zeker gegund geweest vandaag.
  (Tot wel een tikkeltje vreemd dat de organisatie zo’n belangrijke wedstrijd liet leiden door een scheidsrechter wiens zusje Maud centraal achterin bij onze tegenstander speelde… Dit riekt toch wel een beetje… Helaas kwam ons dit pas na de arbitrale dwaling ter ore, anders hadden we uiteraard vooraf bezwaar aangetekend tegen de aanstelling van deze arbiter.)
  Daar stonden we dan met lege handen…
  Maar desondanks overheerst het trotse gevoel. En dan niet alleen voor wat betreft de wedstrijd van vandaag; het waren voor ons 5 fantastische weken! Bedankt kanjers!
   
  #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek

  Oh ja, het mag geen verrassing zijn dat Real Madrid er door deze zege met de eindoverwinning van door ging.   
  Overig uitslagen van vandaag:
  Liverpool        -    Juventus    3-2
  Bayern München    -    FC Barcelona    3-0

  Dit resulteert in de volgende eindstand (met daarbij opgemerkt dat de nummers 3, 4 en 5 alle drie 6 punten hebben en hieronder in alfabetische volgorde in de eindstand zijn opgenomen.
  Meedoen was immers belangrijker dan winnen, en dus heeft de organisatie niet gekeken naar het doelsaldo en/of het onderlinge resultaat):
  Team    Punten
  Real Madrid FC     12
  Bayern München    10
  FC Barcelona     6
  Liverpool     6
  PSG    6
  Juventus    4

  Kijk hier voor de foto’s welke Roel vandaag heeft gemaakt:

  Klik voor meer foto’s
  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction