b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_personen_kose_cem_cem-kse.jpg

Italië - Turkije staat op het punt van beginnen "We zitten er klaar voor om samen met de familie te kijken. Dus als het lukt om voor 21:00 klaar te zijn zou dat mooi zijn." Toch neemt hij de tijd om de redactie uitvoerig te woord te staan. En daar is alle reden toe. Zutphenaar Cem Köse zal het komende seizoen de zwart-wit kleuren van Silvolde verdedigen. Spelend bij A.Z.C. viel hij als jeugdspeler al op. Dat was voor Go Ahead Eagles destijds aanleiding om de dan D-pupil Köse naar Deventer te halen. Uiteindelijk keerde hij terug naar AZC om daar als 16-jarige te debuteren in het eerste elftal van  AZC. Vier jaar later schoot hij AZC hoogst persoonlijk naar het kampioenschap. Maar de gedreven Köse maakte daarna wel de overstap naar stadsgenoot FC Zutphen. Op dat moet uitkomend in de zaterdag eerste klasse.

Na drie seizoen FC Zutphen maakt Köse de volgende stap hoger op. Getipt door vriend en Graafschap speler Opoku wordt zondag hoofdklasser het Huissense RKHVV zijn nieuwe club. Een volgende sportieve uitdaging op een hoger niveau. Na één seizoen verruilt Köse de zondag hoofdklasse voor de zaterdaghoofdklasse. Het Rijssense Excelsior '31 wordt zijn nieuwe club. "Eigenlijk wilde ik een jaar eerder al de stap naar Excelsior '31 maken. Maar soms lopen dingen allemaal net iets anders. Een jaar later was ik er alsnog," laat Köse de redactie weten. Bij Excelsior '31 maakt Köse kennis met de voor Silvolde geen onbekende trainer Peter Wesselink. "Ja Peter stuurde me nog een berichtje om te feliciteren met de overgang naar Silvolde."

Vier seizoenen verder de volgende stap en uitdaging als Köse in Quick '20 uit Oldenzaal een nieuwe club vindt. "Ook een prachtige club, maar ze kozen ervoor om het zondagvoetbal te verruilen voor het zaterdagvoetbal. Ze zouden dan uit gaan komen in de tweede klasse. Dit was niet helemaal mijn ambitie", vertelt Köse. Hoofdklasser DETO wordt dan de opvolger. Het zijn echter twee seizoenen die worden geteisterd door het coronavirus, lockdowns en weinig competitie voetbal.

De 30-jarige Köse, die in het dagelijkse leven werkzaam is bij Payroll select Easyworx zocht in het competitie loze tijdperk contact met trainer Stéven Verheijen. "Ik ken Stéven natuurlijk van mijn periode bij Quick '20. Ik weet wat ik aan hem heb en hij aan mij. Zo ben ik bij Silvolde gaan meetrainen en dat gaf me een super fijn gevoel. Ik kwam in een bevlogen groep terecht waar een enorme drive in zit. Dit past prima bij mij", aldus Köse. "Ik ben ook meteen fijn opgevangen door de groep en bij mijn eerste training lag al meteen mijn trainingssetje klaar. Daaraan merk je dat het hier goed geregeld is en ze het goed voor elkaar hebben."

De gedreven liefhebber Köse omschrijft zichzelf als een aanvaller die graag naar binnenkomt, van afstand schiet, 1 tegen 1 duels opzoekt maar zeker ook kan meevoetballen in de combinatie. "Na een gesprek met Stéven heb ik besloten om hier te blijven. Ik ben ondertussen een ervaren speler en wil die ervaring graag overbrengen op de jonge spelers die Silvolde heeft. Ik leef erg voor mijn sport. Ben wel dertig maar nog super fit. Ik geef altijd 200% en wil graag belangrijk zijn voor het team", sluit Köse zijn verhaal af.

We heten Cem hartelijk welkom op de Munsterman en hopen dat hij hier met veel plezier zijn wedstrijdjes (met publiek!) kan gaan spelen. En daarnaast ook van waarde kan zijn voor het team en de jonge spelers. Cem een mooie tijd in het zwart-wit toegewenst

(Bron foto: twentesport.com)