Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_pupillen_mo11-1_20181006_longa_uit_Longa-uit-Foto-MO11-01_medium.jpg

De voorbereiding was goed: het beste uit Silvolde en Terborg is verzameld en bij elkaar gebracht in 1 team, Bas en Bas in de ondersteunende rol aan de zijkant van het veld en een vaste fanbase, die de avond ervoor de kelen flink hebben gesmeerd om de volgende dag de dames optimaal te kunnen aanmoedigen. Niets weerhoudt ons van een klinkende overwinning of toch? Tja, er waren ook nog wel een paar zaken waar nog aan gewerkt moest worden. Een duidelijk onderscheidend trainingspak bijvoorbeeld, wat niet alleen lekker zit en je al in de goede optimale vorm zet, maar wat de tegenstander dusdanig imponeert dat ze bij voorbaat al met knikkende knieën het veld betreden.

Hoe dan ook, het was prachtig weer en op een mooi sportcomplex van Lichtenvoorde betraden onze helden van de MO-11 het veld. Na een lekkere warming-up ver van de tegenstander moest het hier dan gebeuren. Hier zouden we de punten meenemen naar huis. Iedereen was ervan overtuigd. Met Tess in de goal, Djoeke als aanvoerder en verder de vaste posities in het veld begonnen ze vol vertrouwen aan het bekende spelletje, maar op de een of andere manier is het toch anders spelen in Lichtenvoorde. In de eerste helft wilde de bal er niet in. Niet dat de tegenstander overheerste, maar met bijna 92% balbezit leek het de meiden niet mee te zitten. Na de 4e minuut kwam Demi al vrij voor de goal te staan, maar helaas. De meiden speelden enkel op de helft van de tegenstander. Er volgden mooie acties van Djoeke, Lenthe, Mika en Demi, maar ze kwamen er niet door. Maud schoot een keer vrij op het doel, maar de bal wilde er echt niet in. Zaten de kleuren van Terborg ons in de weg? Was het team bedwelmd met het kermisvirus dat in Terborg momenteel overheerst? Hoe dan ook, na de eerste helft stond het nog 0-0. 

In de tweede helft werd meteen korte metten gemaakt met het Terborg kermisvirus. Met Lenthe in de goal begonnen de dames vol goede moed aan de tweede helft en met succes. Al na 3 minuten wist Maud zich heel mooi vrij te spelen. Maar het was Fleuren die een minuut later de stand op 0-1 zette. Het billen knijpen aan de zijlijn was voorbij. Na hulp van Mika en Maud en uiteindelijk dus Fleurien, kwamen we op voorsprong. Eindelijk. 

De counter leverde voor de tegenstanders weliswaar twee corners op, maar een ijzersterke verdediging hield de boel onder controle. Kwam dit door het gedreven coachwerk van Bas en Bas of was het gewoon het talent van de meiden op het veld? Hoe dan ook het spel was mooi om naar te kijken. Hoewel de tegenstander probeerde de druk op te voeren, deden Jet en Jula achterin het veld hun ding. Hierdoor kwam Tess vrij en speelde zij Maud mooi in de voeten. Maud brak door en tikte de tweede goal van de wedstrijd erin. Daarna kregen we vleugels. Fleurien maakte er twee goals bij en maakte daarmee haar eerste hattrick van het seizoen. Ook Floor kreeg er weer zin in en schoot de bal er op sublieme wijze in. Het werd 0-5 en langs de kant van het veld werd de polonaise ingezet. Maar het feestje kwam echt goed los toen Djoeke aan de bal kwam: Na een voorzet van Maud schoot Djoeke vanaf de rechterkant van het veld de bal in de linkerhoek van de goal. Het was haar eerste goal ooit en ze bracht de stand op 0-6. Het feest was compleet. Wat kan meidenvoetbal toch mooi zijn!

 
Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction