20180421 Silvolde JO13-3 - Longa 30 JO13-6-30

De afgelopen weken mocht JO13-3 vaker proeven van het zoet van succes. Na een gelijkspel tegen Neede en de winst tegen MEC/Bredevoort werd de goede serie onderbroken door het verlies tegen FC Trias. Het in Winterswijk vertoonde spel gaf de voetbalminnende burger zeker moed en dat bleek zeker niet onterecht…

In de aanloop naar dit duel leek het aanvankelijk echter spaak te lopen. Door enkele afmeldingen en blessuregevallen leken we tegen een nieuw probleem aan te lopen: te weinig spelers. Dit hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt! Op het laatste moment werden er 2 gastspelers uit een hoge hoed getoverd en deze bleken een meer dan welkome aanvulling.

In de eerste helft bleek al snel dat Silvolde tegen deze tegenstander, zich eveneens in de onderste regionen van de ranglijst bevindend, mogelijkheden zou krijgen. Met, bij vlagen, goed combinatiespel werd de rust bereikt met een 3-1 voorsprong (hoewel een 6-1 voorsprong een betere weergave van de kansverdeling zou zijn geweest). Kort na rust valt de 3-2 in het netje en volgt er een periode waar de lange Lichtenvoordse spits het op z’n heupen krijgt. De Silvoldse verdediging krijgt steeds meer moeite om de rushes van deze snelheidsduivel te beteugelen. De 4-2 zorgt voor slechts een klein beetje lucht, want snel volgt de 4-3 en wordt het toch nog even benauwd, vooral als aan de andere zijde van het veld de Silvoldse kansen niet benut worden. De 5-3 geeft dan weer even rust voor spelers, leiders en toeschouwers. Kort voor het eind krijgt Longa toch nog een kans op 5-4 die benut wordt. Na enkele ogenblikken fluit de scheids af en zitten wederom 3 punten in the pocket!

20180421 Silvolde JO13-3 - Longa 30 JO13-6-19

De weg naar boven is na de winterstop ingezet en we hebben er het volste vertrouwen in dat die voortgezet gaat worden. Het elftal lijkt in vorm te geraken: duels worden feller aangegaan (en gewonnen), de ruimtes op het veld worden beter gezien en benut, kortom: het ‘kwartje’ is gevallen.

Het motto van de Silvoldse voetbaltrots is “Met plezier naar resultaat” en dat klopt helemaal: het zoet smaakt goed en vooral: het smaakt naar meer!!

Klik voor meer foto’s
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's