b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_f1_20172018_Teamfoto_JO9-1.jpg

Dit weekend stond ons de thuis wedstrijd tegen KSV te wachten. Op voorhand wisten we al dat het een moeilijke pot zou worden, onze beide spitsen hadden dit weekend namelijk een snipperdag genomen waardoor het scorende vermogen voorin weg was. Daarbij kwam op het laatste moment ook nog eens de mededeling dat de wedstrijd gewijzigd werd naar een uitwedstrijd vanwege een prachtig evenement op de Munsterman dat werd georganiseerd door de schutterij.

De wedstrijd:
Silvolde mocht beginnen met aftrappen en wilde zoals gewoonlijk gelijk op de aanval gaan spelen, echter stuitten we gelijk op een muur van KSV-ers die een koppie groter waren dan de meeste en ook nog eens goed vanuit de organisatie voetbalden. Toch wist Siem na 5 minuten vanuit ons tactische spelletje wederom vanaf een inbal de bal na een korte dribbel in de touwen te jagen, dit blijft toch wekelijks een sterk wapen. Achterin weten Levi en Siem alles goed tegen te houden waarbij Levi een aantal keren op sublieme wijze hoge uittrappen van de keeper retour weet te volleren ( mooiste actie van de dag!). Na een mooie rush van Siem paast deze op Stijn en zoekt de keeper op, de keeper  pareert nog prima en Loves probeert vervolgens de rebound binnen te tikken maar wederom redt de goalie fantastisch.

In de tegenaanval stoomt KSV 3 man sterk op Gijs af maar nadat de  aanvaller de bal net iets te ver voor zich uitspeelt komt Gijs prima uit en gooit zich voor de leeuwen. Vervolgens schiet Stijn wederom op de vuisten van de keeper, schiet Joes nog net naast en redt Levi achterin wederom. Helaas ziet de scheids een discutabele hands-bal en krijgt Silvolde op 10 meter van het doel een vrije trap tegen en is de eerste muur in onze carrière een feit. Gijs zet de muur goed neer en daardoor schiet KSV de bal ruim naast, pfffff.....wat een spanning.

Gelukkig is het rust en kan de accu even opgeladen worden. 2e helt: KSV begint gelijk vol op de aanval en Silvolde heeft het erg moeilijk, na een goede uitbraak van Silvolde waarbij Loves wederom op de keeper stuit countert KSV er op los en doordat niet iedereen mee verdedigt staat Gijs machteloos tegenover een viertal aanvallers en is de 1-1 een feit. KSV ruikt bloed en drukt door, Silvolde heeft het lastig en na 10 minuten ploeteren gaat uiteindelijk na een verre uittrap van de KSV-goalie de bal er via de hand van Gijs (niet te verwarren met de hand van God, alias Maradona) er in en staat Silvolde tegen een achterstand aan te kijken met nog 7 minuten op de klok. Na wat coaching van ons en het enthousiaste aanmoedigen van alle ouders geloven de zwart-witte nog in een stuntje en gaan met z'n allen op zoek naar de gelijkmaker. Er wordt alles of niks gespeeld waarbij er behoorlijk wat knappe akties uit de hoge hoed getoverd worden, maar helaas is het telkens net niet. De tijd begint te dringen.....na een knappe onderschepping weten onze jongens( en meisje) de bal voorin te krijgen en komt de bal voor de voet en van Joes, die niet twijfelt en de verlossende gelijkmaker binnen tikt. 2-2!!!!

Nog een minuutje wordt er over en weer gepingeld maar het vuur is uit de wedstrijd en de scheidsrechter fluit daarom ook maar af. Een terechte uitslag in een geweldige pot voetbal waar de eredivisie nog wat van kan leren. Goed gevochten allemaal en dit is waar voetbal om gaat, strijden tot je erbij neer valt, heerlijk!