b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_e3_20172018_JO11-3.jpg

Het Seizoen loopt alweer tegen het einde. We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Vandaag tegen Grol. Als ik mij niet vergis de koploper. In ieder geval één uit de bovenste regionen. Daar wij aan het einde van het lijstje staan zijn de verwachtingen dan ook niet erg hoog gespannen. De sfeer ontspannen, amateur-boeren Roy, Guus en Wouter bekijken eens goed hoe veld 4 omgeploegd of gefreesd wordt. Allerlei benamingen volgen voor dat ding achter die tractor waaronder de combi-frees met een vaste tand een rol-eg of toch gewoon een frees. Het internet biedt ook al weinig uitkomst. Later horen we van de expert dat het gewoon een ploeg is want alles wat achter een tractor hangt is toch een ploeg. Ok, zijn we daar ook weer uit, heeft ons toch de hele warming up gekost. Ondanks dat het niet een wedstrijd lijkt te worden waar we veel zullen scoren is het toch gezellig druk op de bankjes van Silvolde want het blijft leuk om de jongens en meisjes te zien voetballen.

Na de start van de wedstrijd is er even wat onduidelijkheid want Bas heeft een andere tactiek toegepast namelijk, die van;  “een mannetje meer”. Dit wordt toch opgemerkt en de fout is snel hersteld. De bal gaat rond en we zien al snel dat Grol een behoorlijk technische ploeg is. Mike krijgt de eerste bal te verwerken en de rebound die gaat naast. Als Thijs aan de bal is probeert hij meters te maken richting het doel van Grol maar hij verliest de bal en Grol is aan zet. Het eerste doelpunt volgt. 0-1. De 0-2 komt niet lang daarna, moet zeggen een prachtige aanname van een hoge bal door een Grol – speler. De volgende vliegt Mike ook al snel op de oren, ja het wordt zo’n wedstrijd. Silvolde blijft ondanks deze snelle goals voetballen en geeft zich nog niet gewonnen. Fleurien houdt met wat duw en trekwerk de bal bij zich. Op een ingooi van Thimo volgt een hoekschop. Door een schot van Sil op een Grol speler moet deze speler even op het gras liggen met een kleine blessure. We maken een klein sprongetje in de wedstrijd maar zijn wel wat goals verder het is 0-6.  Grol onderschept de lange ballen vanuit het doel waarmee Mike probeert iemand van Silvolde te bereiken. Dan staan ze weer aan onze kant de bal gaat voor langs en even later op de paal. Er volgen nog enkele hoekschoppen voor Silvolde en Tess zorgt voor balverlies van de tegenstander.

Als we aan de tweede helft beginnen is het al 0-8. Door een fout van Thimo blijft die stand niet lang op het scorebord. 0-9. Dan volgt ook weer een kans voor Silvolde. Mike zet alles op alles en in een tweede poging haalt hij Silvolde van de nul. Dit betekent niet een kanteling in de wedstrijd maar wel even een euforisch moment vooral voor de Silvolde aanhang. Nathan krijgt in de volgende minuten nog heel wat te verduren. Hij houdt heel wat ballen uit de goal maar sommige ballen zijn onhoudbaar. Het is alle zeilen bijzetten in de verdediging. Ook al komt een speler bij het doel van Grol er is niemand om een combinatie mee te maken. Het lijkt er nog even op dat Silvolde een punt maakt, tenminste Paulien en Irene juichen. De anderen zien dat deze bal de buitenkant van het net raakt. Op het laatst volgt nog een onverwachte keeperswissel als Nathan uitgeschakeld wordt, ik dacht door een bal in het gezicht maar heb het niet goed gezien. Lucas neemt de handschoen over en zit de laatste minuten uit. Het wordt 1-16.  Nou ja, de jongens en meisjes valt weinig aan te rekenen. Het is wat het is. Laten we ons maar verheugen op patat in de morgen volgende week.