b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_f1_20172018_JO9-1.jpg

De laatste wedstrijd tegen SV Dinxperlo was op voorhand een kraker, beide teams hadden vanaf de winterstop tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren en het ‘kampioenschap’ zou dan ook hier voor de winnaar klaar staan. Silvolde had 2 kleine tegenvallers, namelijk de ziekmelding van Joes en het verslapen van de papa van Floor K. waardoor Floor geen optimale warming -up kon afwerken.

Om de druk er een beetje vanaf te halen werd er vooraf geen bespreking gehouden en kreeg iedereen de opdracht vrijuit te gaan spelen zonder vaste positie.  Nog even met z’n allen de whatsapp ingesproken voor Joes en de wedstrijd kon beginnen.

Eerste helft:

De eerste minuten was het vooral een slag op het middenveld en konden beide teams geen vuist maken en tot scoringskansen komen. Uiteindelijk is het toch Dinxperlo die langzaam richting het doel van de iets wat slaperige Gijs begint te spelen. Na een goede onderschepping van Stijn W countert hij richting het doel van Dinxperlo maar vindt helaas de paal. De inbal die Silvolde vervolgens krijgt wordt door Lo prima richting doel geschoten maar de keeper redt uitstekend, helaas moet deze wel een rebound geven aan El, die er zoals gewoonlijk weer als de kippen bij is. De 0-1 is dan toch weer een feit. Niet veel later voert Silvolde het trucje met de inbal nog eens uit via Siem, deze dribbelt kort in en werkt de bal gelijk in het doel, 0-2! Lo maakt knap de 0-3 en Silvolde voelt het kampioenschap dichterbij komen. Uit een volgende voorzet van Siem kan Stijn zijn hoofd er net niet tegen krijgen waardoor de Mac aan de neus voorbij gaat, zou toch een mooie kers op de taart geweest zijn. Silvolde gaat collectief in de aanval en zoekt naar de kopgoal, echter vergeet het team daardoor te verdedigen en komt Dinxperlo met 4 spelers alleen voor Gijs, die in eerste instantie nog knap redt, maar doordat hij de bal niet klem vast kan pakken moet hij een rebound weggeven waaruit prima gescoord wordt 1-3. Gijs die nu inmiddels wakker is trapt de bal ver uit en wordt keurig aangenomen door El, deze draait kort en schiet maar net over het doel, jammer deze actie had meer verdiend. Uiteindelijk komt er een slepende (Romario) dribbel van El die tussen 3 man door slingert en de bal netjes aflegt op Levi, deze schiet in 2 keer toch raak en maakt in zijn afscheidswedstrijd een mooi doelpunt, 1-4.

Tweede helft:

Het begin van de tweede helft is gelijk aan het begin van de eerste helft, Dinxperlo heeft voorgenomen uit een ander vaatje te gaan tappen en probeert druk op Silvolde te zetten. Silvolde raakt hierdoor een beetje uit het spel en is al volop bezig met de patat en ranja die na de wedstrijd klaar staan in de kantine. Toch is het Lovis die na een mooie dribbel het net vindt en de 1-5 aantekent. Kort daarna gaat Lo in de fout door voor het eigen doel in de man te draaien en de bal kwijt te raken, de tegenstander twijfelt geen moment en knal onhoudbaar raak 2-5. Dinxperlo begint er weer in te geloven en zet vol aan, gelukkig is het Floor die de beuk erin gooit en het team op sleeptouw neemt, samen met Roel in Maikel zweept ze de boel nog 1 keer op, Gijs wordt in de spits gezet en Levi in het doel. Dit is de laatste omzetting die we als trainers kunnen doen om ervoor te zorgen dat de winst mee naar Silvolde kan gaan. Stijn W gaat nog 1 keer als een dolle naar voren met de bal en vindt wederom de goede keeper, toch is daar El weer om de rebound (zoals gewoonlijk) in te tikken 2-6. Gijs schiet nog een keer net voor langs, Siem ramt de bal nog bijna tegen Ilze aan en Levi schiet nog een paar keer knap uit. Toch wordt er niet meer gescoord en is de winst een feit!

Na de wedstrijd is er een lekker patatje gegeten, kregen alle spelers een rapport en een fantastische teamfoto (Roel, nogmaals bedankt!), alles is toen ook gezegd en gedaan. Nogmaals bedankt allemaal en een fijne vakantie en tot volgend jaar!!