b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo11-02.jpg
Het is op tijd vertrekken deze zaterdag want we moeten naar Neede, ik kan mij niet herinneren dat we ooit zover gereden hebben met onze jongens. Zien we ook nog eens wat anders dan de Achterhoek. We spelen om 10 uur op het kunstgras van het hoofdveld tenminste tussen de zwarte “steentjes” zien we het groen naar boven komen. Het zal wel zo moeten. Dat wordt in ieder geval geen slidings maken. Volgens de mensen die een beetje de stand volgens is Neede nog ongeslagen en zijn dubbele cijfers genoteerd voor eerdere wedstrijden. We zeggen maar niks maar dit zal lastig worden.

We hijsen de jongens weer in het tenue waarvan we even twijfelen of het wel gewassen is. Want de manier waarop het in de tas zit, lijkt op hoe we het vorige week na de wedstrijd erin hebben gedaan. Toch is de geur anders dus zal wel gewassen zijn. De maten zijn overigens nog gelijk, van krap tot zeer krap. JO11-2 is aardig uitgedund vandaag vanwege een kinderfeestje en ziekte, wissels hebben we vandaag niet dus iedereen krijgt maximale speeltijd. Lastig is dat onze “officiële” keepers er ook niet zijn, dus Levi zal het in de eerste helft waar moeten maken.

We gaan van start, waar Silvolde vorige week het heft in handen nam bij Meddo is het nu Neede dat gelijk richting het doel gaat. Silvolde heeft dit pas in de gaten als de bal al in het net ligt. 1-0 dus. Het zit Levi niet mee want Neede die zit alleen op de Silvoldse helft. Een verveld balletje glipt door zijn handen. Het is al snel 2/3/4-0. Dat valt vies tegen. Silvolde komt weinig in de buurt van het doel van Neede en als één van de jongens er in de buurt is kan hij de bal niet kwijt omdat iedereen achterin blijft hangen. Het wordt snel 5-0. De meeste corners worden door Neede genomen, Silvolde heeft moeite om de bal weg te krijgen.

Bij Thimo zie ik de irritatie al opkomen als er her en der ook nog wat geduwd en “gepraat” wordt. Hopelijk loopt dit niet uit de hand want wisselen kunnen we niet. Dogac neemt de rol van keeper over tijdens de 15 min time out. Moedig van hem want hij zal het niet makkelijk krijgen. Dan eindelijk een corner voor Silvolde dat is een keer wat anders dan verdedigen. Helaas houden ze er geen punt aan over. We gaan uiteindelijk de rust in met 6-0, dan weet je dat de winst wel uit het zicht is en de vraag is, hoe ga je ze nog oppeppen.

Na de Ranja komen ze weer het veld op, Dogac nog steeds in keepers kledij. De ranja en het praatje van Stan hebben de jongens goed gedaan blijkbaar want ze geven zich nog niet gewonnen. Als Thijs de bal aan zijn voeten heeft gaat hij maar eens alleen op jacht. Goede actie die de buitenkant van de paal raakt. Ondanks dat ik Dogac nog niet of nauwelijks tussen de palen heb zien staan doet hij wat hij moet doen en dat is de bal eruit houden.

Er gaan er tot het eind nog wel twee in maar Silvolde heeft de verdediging duidelijk beter op orde. En dan is er zo nu en dan ook nog eens een sprint naar voren door Rick bijvoorbeeld. Daan G. probeert het ook maar ze hebben in de gaten dat ze hem niet moeten laten doorbreken want hij valt in het (kunst)gras. Dan is daar ineens de kans om van de 0 af te komen een schot op het doel wordt door een Neede speler gestopt maar met de hand. Penalty dus. Daan durft het aan. De kracht en snelheid is er maar het eindigt in de handen van de keeper.

Uiteindelijk is 8-0 de eindstand met een goede tweede helft. Dan wil ik nog wel even wat credits geven aan Dogac. Met het penalty schieten hield hij er 5 van de 8 uit. Niet slecht. Volgende week hoop ik dat we weer op volle sterkte zijn en ons talent kunnen laten zien op de Munsterman.