Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

jo09-02.jpg

Met een vervanger als teamleider en een gastspeler ontvingen we vandaag Wolfersveen als gast bij ons op de Munsterman. Vanwege ziekte en een afwezige had de JO9-2 vandaag Siem gevraagd om mee te doen. Onze tegenstander kwam met maar liefst 9 spelers het veld op tijdens de warming up. Terwijl we nog aan de warming up bezig waren heb ik maar even gevraagd of de coach van de tegenstander 7 tegen 7 wilde spelen. Gezien de kou is het wel zo fijn als ze allemaal lekker bewegen en warm blijven. Dat leek de tegenstander ook wel wat. Dus trappen we lekker af met 7 tegen 7. 

Vooraf afgesproken met de jongens direct bij de aftrap boven op die bal zitten en jaag maar op. Binnen een minuut maakt Fenn op een prachtige pass vanaf rechts door Kay de 1-0. Dat betekent wat, zo snel de 1-0 of toch niet...... Binnen een minuut pikt Wolfersveen de bal op passt hem door naar voren en maakt 1-1. Silvolde moet aftrappen maar Wolfersveen pikt de bal op en via een scrimmage gaat de bal over de zijlijn. Omdat Silvolde even niet oplet en er niemand bij de bal staat kan Wolfersveen de bal hard in de goal werken 1-2. 

En toen werden we echt wakker, dit zal toch niet gebeuren. Hidde weet met een lekkere dribbel over links naar voren te komen geeft de bal voor en krijgt via de kluts de bal terug en maakt slim de 2-2. Na de aftrap verovert  Siem de bal en legt aan voor een schot en daar is de 3-2. Zo we staan weer voor en hebben slechts 5 minuten gespeeld. Liam verovert samen met Sam de bal op het middenveld. Sam passt op Liam en die maakt er heel slim 4-2 van. Hmmm denkt Liam dat smaakt naar meer hij legt aan voor een schot snoeihard in de kruising dat is 5-2. Sam blijft een plaag voor de tegenstander hij staat er steeds weer en krijgt op elke manier de bal voor z’n voeten. Soms sta je te kijken en denk je hoe dan? Als wij dat doen kunnen ze ons afvoeren op een brancard met een dubbele hernia. Terug naar de wedstrijd. Even een minuutje bij elkaar staan even kort wat zaken bespreken, nog een kleine tactische toevoeging en verder. Fenn krijgt de bal en dribbelt op speelt de bal naar Kay die weer terug speelt naar Fenn die op zijn beurt de bal voorgeeft en Hidde tikt beheerst in 6-2.

Wolfersveen lijkt even helemaal de weg kwijt, maar vanuit het niets komt de 6-3 toch nog. Ach zo heeft Jørn ook even iets te doen want het is erg rustig bij Jørn. Jørn krijgt de bal in zijn handen en schiet fantastisch uit, hij roept Kay, schiet de bal uit richting Kay, die neem beheerst aan speelt, Sam in die geeft af op Liam die de bal netjes intikt 7-3. Voor rust komt er vanaf rechts nog een corner van de voet van Siem die Fenn beheerst afrondt: 8-3. Dan is het rust lekker ranja en pepernoten en even een beetje opwarmen. Er trekken er toch nog een aantal maar even handschoenen aan, want koud is het zeker. 

Na rust wisselt Wolfersveen van keeper maar die heeft binnen 30 seconden al een bal achter zich liggen. Die komt van Siem die samen met Fenn de aftrap neemt. Eerst probeert hij het van afstand maar de bal smoort op een tegenstander. Dan pikt hij de bal op en dribbelt verder stuurt de keeper met een beweging naar rechts en legt de bal links in de hoek: 9-3. Wolfersveen komt er niet meer aan te pas in overleg met de coach laten we Wolfersveen er nog een speler bijzetten. Het maakt weinig uit.

Binnen 10 minuten maakt Liam 10-3, Fenn via wederom een goede voorzet van Kay 11-3. Dan geeft Hidde de bal mooi mee aan Fenn 12-3 maakt Kay de 13-3 en zorgt Liam voor de 14-3. Dit speelt zich af in 10 minuten in de korte break geef ik aan dat ze volledig zelf mogen weten waar ze willen voetballen leef je uit zelf Jørn gaat een balletje buiten zijn doelgebied mee spelen. Binnen 1 minuut volgt de 15-3 van Hidde en de 16-3 van Fenn. En dan zomaar de 16-4 van Wolfersveen. Voor de 3e keer een dribbel van Kay over links nu met een goede pass op Fenn en dat is 17-4. Dan pikt Fenn de bal nog een keer op en dribbelt over rechts 18-4. Het laatste doelpunt in de wedstrijd komt van Liam met de 19-4. Wat een monsterzege van een lekker voetballend team, leuk samen spel ook. Tijdens de penalty’s blijkt de strijdlust en staan ze te juichen als Jørn de laatste binnenschiet.  Met het hele groepje staan ze te springen en juichen alsof ze net de Champions league hebben gewonnen. 

Nog 3 wedstrijdjes voor jullie en dan zit dit eerste seizoen erop. Het was leuk om een keer jullie te mogen coachen jongens. 

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction