Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2018-2019_jo11-2_JO11-2.jpg

De jongens spelen vandaag thuis tegen MEC Bredevoort, de eerste wedstrijd na de stop. We zijn op tijd op het veld voor een uitgebreide warming up. Even wat sprintjes trekken en een baloefening. Het ziet er best goed uit vanaf de kant. Het is inmiddels al wel na tienen als ook Bredevoort haar opmars maakt. Ik denk dat ze gedacht hebben; “we blijven nog even bij de verwarming zitten”. Want wat het weer betreft voor deze zaterdag is deze als volgt te beschrijven: wind, wind en nog eens wind. Oh ja en als de wind gaat liggen krijg je onmiddellijk regen.  De eerste helft heeft Silvolde de wind mee, als we aan de andere kant staan moeten zeker rekening houden met deze wind want het remt de bal aardig af, laag houden dus.

Het is 10:15 we starten, daarbij is het belangrijk om even een nieuwe naam in het team te noemen en dat is Tiebe, als ik het goed heb begrepen heeft hij in de winterstop de transfer gemaakt vanaf de Ulftse Boys.  Het was mij woensdag tijdens de training al opgevallen maar deze Tiebe gaat ons veel brengen en is, zo blijkt ook later, een goede aanwinst.

We hebben vandaag 1 wissel, Levi kan er helaas niet bij zijn want hij heeft last van de nek natuurlijk is Maarten wel van de partij en mag hij ook nog eens op zijn fluit blazen, hij is de scheids van vandaag dus…Thimo en Nathan beginnen voorin Daan, Tiebe en Ruben daarachter en in de verdediging vinden we, hoe kan het ook anders Daan G. en Thijs. Senn start in de goal. De bal rolt en Silvolde speelt aanvallend voetbal dit betaalt zich direct uit. Ruben schiet richting doel. Thimo geeft nog even een laatste tik en hij hangt in de touwen. Prachtig, ondergetekende kan het nauwelijks geloven. 1-0 Doelpunt Thimo. De tweede volgt snel. Door aangeven van de Silvolde debutant Tiebe kan Nathan de 2-0 maken. Betekent niet dat MEC het erbij laat zitten ook Senn moet met een redding de “0” op het scoreboard houden. JO11-2 stoot door en Tiebe maakt de 3-0 mooi, hij is in de eerste helft al waardevol gebleken. Dan volgt nog een bal op de paal. Het lijkt mij al een veilig moment om de gang naar de kantine te maken voor de ranja. In deze minuten gebeurt er nog genoeg Nathan weet er nog twee te scoren, we krijgen er ook een tegen maar met 5-1 lijkt er geen wolkje aan de lucht. De wind is nog steeds niet gaan liggen bij de start van de tweede helft dus we moeten er tegen in. Het mooie is dat we de lijn uit de eerste helft blijven volgen en door een mooie 1-2 weet Dogac te scoren. Dat smaakt naar meer en ze flikken het kunstje nog een keer. Dogac zet de stand op 7-1. Bredevoort blijft wel voetballen en dat maakt het nog steeds een interessante wedstrijd, de enige dame in het veld geeft MEC weer moed en scoort. Naar verluidt had zij ook het eerste doelpunt gemaakt. Van deze 7-2 kunnen ze niet lang genieten want als Nathan de poppetjes heeft uitgespeeld maakt hij de 8-2. Maar de doelpunten regen dendert voort, vanuit een corner weten ze de 8-3 op het scoreboard te zetten. Senn is tijdens de rust gewisseld en Daan D. staat op de doel. Senn doet ook een duit in het zakje en zet de stand op 9-3, ze zijn blij. Ze doen nog even hun “wormen-dingetje” over het veld. Waarschijnlijk hebben we dit weer te danken aan Fort-nite. Inmiddels raken we gestoord van de harde wind en heeft de wind zelfs vat op de goal en valt deze om. Gelukkig gaat dit net goed. Het maakt de jongens niets uit en op aangeven van Tiebe kan Nathan nog een doelpunt maken 10-3. Daarna heb ik 11-4 in mijn schrift staan, die 4 is mij onduidelijk maar de 11 staat volgens mij bij Daan G. op het lijstje. De dame op het veld vecht door tot de laatste minuut en trekt het team voort zij weten 2 goals achter elkaar eruit te slepen. De afstand is groot maar dan is het toch weer 11-6. Vanuit een corner maken ze nog de 11-7 maar de tijd is om. We gaan nog penalty schieten en dan kunnen we eindelijk uit de wind. Een goed begin jongens, laten we dit volgende week herhalen. 

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction