IMG_0075

Na de uitschakeling voor de beker tegen TVC’28 ging voor Silvolde de competitie verder tegen streekgenoot Longa’30 uit Lichtenvoorde. De tegenstander had een punt meer dus Silvolde was erbij gebaat dat deze wedstrijd in winst omgezet zou worden. Trainer Van Beukering had de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Chiel Terhorst ontbrak nog door een langdurige blessure. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut het spel stil gelegd naar aanleiding van de racistische uitlatingen op het veld van FC Den Bosch vorig weekend.

Silvolde begon meteen aanvallend en kreeg in de tweede minuut al een goede mogelijkheid toen Wout Blasman de bal bij Ischa Krosse kreeg, maar doelman Erik Wijnbergen wist redding te brengen. De thuisploeg had meer balbezit maar deed er niet echt veel mee. Er werd slordig gespeeld, misschien wel te gehaast, waardoor de gasten niet echt in de problemen kwamen. Toch bleef het oppassen voor de tegenstoten van Longa. In de 12de minuut mocht Mike van Aken een vrije trap nemen, maar doelman Wijnbergen tikte de bal net over het doel. Drie minuten later werd Longa gevaarlijk via Jelme Stevens die uit een hoekschop net over het doel van Marco Olthuis kopte. Silvolde bleef sterker maar in de 25ste minuut werd er op het middenveld slordig balverlies geleden waardoor Longa er razendsnel uitkwam en uiteindelijk via Boet Kemperman de niet echt verdiende voorsprong nam 0-1.

Ook in de periode daarna was Silvolde meer in balbezit maar de eindpass werd niet goed verzorgd waardoor er niet of nauwelijks gevaarlijke situaties ontstonden voor het vijandige doel. Vlak voor rust kreeg Silvolde het deksel bijna weer op de neus toen Longa een hele goede mogelijkheid kreeg maar de aanvaller had te veel tijd nodig waardoor de aanval uiteindelijk op niets uitliep. Kort daarna was het rust en gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong aan de thee.

IMG_0168

In de rust werden Gijs Hakvoort en Mats Hegman gewisseld voor Evert Römer en Kelvin Meijer. Er werd dus meer aanvallend gedacht bij de thuisploeg en dat werd al snel beloond. In de 47ste minuut mocht Ischa Krosse een vrije trap nemen die nog werd afgeweerd maar de bal kwam voor de voeten van Wouter Ebbers, die met een strak schot het net wist te vinden: 1-1. Silvolde wilde meteen meer en kort daarna werd een snelle aanval door Kelvin goed opgezet maar Wout Blasman had teveel tijd nodig om af te ronden. Longa kwam steeds meer onder druk te staan maar bleef gevaarlijk met enkele snelle pogingen. In de 64ste minuut maakte Evert Römer zich goed breed en stuurde Wout Blasman alleen op doelman Wijnbergen af maar hij mikte de bal op de paal. Kort daarna was het Longa dat met een snelle uitbraak dichtbij een nieuwe voorsprong was maar Marco Olthuis was op zijn hoede en maakte het schot van Boet Kemperman onschadelijk.

Nauwelijks een minuut later was het bijna weer raak toen gepruts in de verdediging van Silvolde niet werd afgestraft. In de 72ste minuut kwam Silvolde wel op voorsprong toen Roel Gebbinck op rechts goed doorging en passte op Wout Blasman. Hij kon er nauwelijks bij maar de bal viel voor de voeten van Kelvin Meijer die met een fantastische volley de bal hoog in de touwen joeg en de verdiende voorsprong liet aantekenen 2-1. Enkele minuten na zijn doelpunt moest dezelfde Kelvin Meijer met een blessure naar de kant en werd Joey van Beukering zijn vervanger. Silvolde bleef op zoek naar meer en kreeg in de 81ste minuut een goede kans via een vrije trap van Roel Gebbinck, maar zijn schot zeilde net naast het doel. De kansen voor Silvolde kwamen steeds meer en in de 83ste minuut ging Joey van Beukering goed door en stelde Wout Blasman in staat zijn doelpunt te maken maar de inzet verdween net voorlangs het doel.

In de hectische slotfase kreeg Wout Blasman diverse goede mogelijkheden het duel definitief te beslissen maar hij werd telkens goed verdedigd of de doelman stond succes in de weg. In de blessuretijd kwam Longa via Nick te Veldhuis nog dichtbij maar opnieuw wist Marco Olthuis erger te voorkomen. In de slotminuut miste Wout Blasman wederom een hele goede kans op aangeven van Wouter Ebbers maar hij schoot de bal hoog over. Kort daarna floot arbiter Meilink voor het einde en kon Silvolde opgelucht ademhalen dat het de drie punten thuis had weten te houden. Door deze overwinning wipt Silvolde op de ranglijst over Longa heen en krijgt het aansluiting met de bovenste ploegen.

Volgende week reist de ploeg van trainer Van Beukering af naar Nuth voor de uitwedstrijd tegen RKSV Minor. De wedstrijd op sportpark De Kollenberg begint om 14.30 uur en hopelijk kan Silvolde de blik verder naar boven richten.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wouter Ebbers; Gijs Hakvoort (Evert Römer 46’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck; Ischa Krosse; Matthijs de Waard, Mats Hegman (Kelvin Meijer 46’; Joey van Beukering 79’); Jaël Krosse; Wout Blasman.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's