Club - Home Sportclub Silvolde

Club

Club

Club met rijke geschiedenis en 'koninklijk' voetbal

Sportclub Silvolde is opgericht op 1 mei 1915 en heeft een rijke geschiedenis, die de vereniging tot in de verre omtrek bekend en gewaardeerd maakt. Bij het 100-jarig bestaan in 2015 ontving Sportclub Silvolde het predicaat 'koninklijk'. Het jubileum kreeg extra glans door de promotie van het eerste elftal naar de landelijke hoofdklasse.

Sportclub Silvolde is een dorpsclub met circa 400 leden. Wij zijn een voetbalvereniging voor alle gezindten, en jong en oud. Er is oog voor resultaat en talentontwikkeling, maar plezier in het spel en fairplay staan voorop. Ons motto is: 'Met plezier naar resultaat'. Wij zijn een actieve vereniging, die naast het voetbal bijbehorende activiteiten organiseert. Ons sportpark De Munsterman is een ontmoetingsplek waar iedereen met een zwart-wit hart zich thuis voelt.

Jeugdvoetbal op recreatief en prestatief niveau is van oudsher breed verankerd in onze vereniging. Daarbij zorgen wij voor een goede sociale en sportieve begeleiding. Ouders/opvoeders spelen daarbij een belangrijke aanvullende rol en helder overleg bepaalt mede het succes. Om de jongens en meisjes een zo goed mogelijke ondersteuning te bieden werken wij bij het jeugdvoetbal samen met vv Terborg, en bij de meiden ook met VVG'25.

Vele vrijwilligers zetten zich - vaak tientallen jaren achtereen - belangeloos in voor het voetbal in Silvolde. Zonder vrijwilligers is er ‘geen bal aan’.

Gedrag en preventie

Sportclub Silvolde hanteert vijf basiswaarden:

Plezier – Respect – Eerlijkheid – Betrokkenheid – Sportiviteit.

Wij vertalen dat als volgt:

  • Voetbal is een spel met plezier voor iedereen.
  • Wij genieten van wat we doen en verdragen elkaars fouten.
  • Wij behandelen elkaar met respect.
  • Wij aanvaarden beslissingen van de scheidsrechter.
  • Wij spreken elkaar aan op verkeerd gedrag.
  • Wij zorgen goed voor kleding en materiaal.
  • Ouders/opvoeders zijn twaalfde man, geen tweede coach.
  • Wij gedragen ons fatsoenlijk en sportief.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!