Doesburgseweg 20
7031JC
WEHL
tel. 0314-681798

In Wehl speelde de JO17-1 tegen de enige overgebleven concurrent om het kampioenschap. In een spannende wedstrijd won de ploeg van Raymond Jansen met 1-3 na een 1-0 achterstand. Hierdoor was de 9e overwinning binnen en het kampioenschap een feit.

In de voorgaande 9 wedstrijden wist Terborg-Silvolde maar liefst 8x te winnen en speelde het slechts 1x gelijk. Tegenstander Concordia-Wehl speelde twee wedstrijden minder maar ook pas 2x gelijk waardoor zij ook nog kans maakten op de titel. In de beker speelden beiden ploegen al tegen elkaar en na een 1-1 stand en penalty’s bekerde Terborg-Silvolde verder.

Het beloofde dus op voorhand een spannende wedstrijd om het kampioenschap te worden waarbij Terborg-Silvolde voldoende had aan een gelijkspel en de Wehlenaren moesten winnen.

Het team uit Wehl begon een stuk sterker en kreeg in het begin ook de beste kansen. In de 2e minuut na een goede aanval over rechts kon een Wehl-speler inkoppen maar miste zijn kopbal kracht. Drie minuten later werd een schot geblokt na een mooie aanval door de as, en belandde de bal voor Terborg-Silvolde aan de goede kant van de paal. In de 12e minuut was het dan wel raak. Over links kwam Concordia-Wehl door en na een simpel balletje breed kon er van dichtbij worden ingeschoten. Dit leek het teken om een stapje extra te zetten want Terborg-Silvolde kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 18e minuut kon een schot nog worden geblokt maar in de 21e minuut was de gelijkmaker een feit. Na een prachtige steekbal vanuit het middenveld wist David de bal voorbij de keeper te punteren. Nauwelijks drie minuten later bijna hetzelfde recept. Nu een mooie steekbal aan de rechterkant van het veld en 1-op-1 met de keeper rondde David koelbloedig af. De wedstrijd ging het laatste kwartier van de eerste helft gelijk op met nog enkele afstandsschoten aan beide kanten maar met een 1-2  werd er gerust.

Direct na rust kwam Terborg-Silvolde goed uit de startblokken, maar een mispeer zorgde ervoor dat het 1-2 bleef. In de aanval daarop volgend werd dit bijna genadeloos afgestraft, maar Tijmen wist met zijn voet de 2-2 te voorkomen. In de tweede helft is Concordia-Wehl de betere ploeg, maar tot grootse kansen komen ze niet. Terborg-Silvolde verdedigde erg sterk en werd zo nu en dan met counters ook nog gevaarlijk. In de 70e minuut werden ze geholpen na een verkeerde inspeelbal. Thijs wist hier optimaal van te profiteren en zette 10 minuten voor tijd de 1-3 op het scorebord. Nu was het echt nog alleen maar tegen houden en werd Concordia-Wehl steeds gevaarlijker. Tot het eind bleef het spannend, maar het kampioenschap kwam niet meer in gevaar.

Daarna genieten van een welverdiende kampioensmaaltijd.