TOLKAMER
tel. 0316-541882

We mochten weer! Voor de één na laatste keer dit seizoen hebben we ons weer uit het bed gehesen om een potje te gaan ballen. Festivals, fuifjes en personeelsfeesten zorgen voor een onaangename cocktail van geuren in de verschillende auto’s… Dan is Rijnland best ver rijden ineens.

Nadat we allemaal gearriveerd waren werd de dikke box aangeslingerd en konden we ons gaan omkleden. Schoentjes aan, sokken zoeken die niet kapot zijn en voor de liefhebber de turbo sambal oelek tijgerbalsem van Fred om de spieren extra warm te krijgen.

Het begin van de wedstrijd. Voor alle drie de neutrale toeschouwers was het begin niet om aan te zien. Er werd eigenlijk nauwelijks wat gecreëerd aan beide kanten en het oogde allemaal niet al te fanatiek. Door een makkelijk gegeven penalty mocht Rijnland toch de 1-0 op het scorebord proberen te zetten. Dat lukte helaas ook. Voor de rest werd bij vlagen prima de bal rondgetikt, maar 20 meter voor het doel van de tegenstander strandden deze bevliegingen meestal. Schakelen drie kwartier verder. Theetje drinken dan maar.

In de rust kwamen we er na vijf minuten ouwehoeren al achter dat er ook nog een tweede helft gespeeld ging worden en dat er toch wat moest gebeuren om van deze pot nog iets te gaan maken.

De tweede helft begon goed! Het voetbal zag er aantrekkelijker uit en er ontstonden zowaar kansen. Uit een van deze kansen wist Jorn raak te prikken en zo stond het ineens 1-1. Dit was het moment waarop wij de overhand kregen en Rijnland het even niet meer scherp had. Uit een snelle aanval via Raoul wist Veen, onze supervedette extraordinaire, de bal in het netje te schuiven: 1-2! Wat er daarna gebeurde was heel gek. Tot de 85e minuut was er niks aan de hand. Een felle flits later en we zaten ineens gedoucht en wel in de auto. De laatste vijf minuten van de wedstrijd zijn uit ons collectieve geheugen gewist. Op voetbal.nl lazen we dat we met 3-2 verloren hebben. Hoe dat is gebeurd, is ons een raadsel.

Volgende week maken we ons op voor de seizoensafsluiter thuis tegen GWVV. Hier hebben we in de uitwedstrijd met maar liefst 0-9 gewonnen. Mocht het een beetje fatsoenlijk weer zijn dan bent u van harte uitgenodigd om onze frisbrakke selectie een hart onder de riem te steken. Tot dan!