SILVOLDE
tel. 0315-325512

Op zondag 8 mei, de dag dat alle moeders van Nederland even lekker in de watten werden gelegd mochten de mannen van Silvolde 1 op de Munsterman in Silvolde aantreden tegen Juliana ’31 uit Malden.
Beide teams konden vrijuit spelen want degradatie was niet aan de orde en de kans op een periodetitel is ook voor beiden vrijwel nihil.

Silvolde begon sterk aan de wedstrijd en na 2 corners die het doel niet bereikte was het toch al in de derde minuut raak. Uit een terugkomende bal haalde Mike Severs eens flink uit en zette Silvolde daarmee op een 1-0 voorsprong. Het spel golfde daarna wat op en neer zonder dat er echte kansen waren te noteren. Na 20 minuten mocht Chiel Terhorst vanaf rand 16 aanleggen met een vrije trap maar deze werd knap gestopt door de Maldense keeper. Via een aantal schijven was het wederom Chiel Terhorst die de kans had de afgeslagen bal uit zijn eigen vrije trap tot doelpunt te promoveren maar zijn schot ging helaas net naast het doel.
In de 28e minuut is het dan toch raak. Na een mooie aanval en een assist via de achterlijn van Çem Köse is het Wout Blasman die de 2-0 binnen kopt.
Ook na deze treffer regent het kansen voor Silvolde maar Wout Blasman, Kay Thuis en Luke Groot Wassink kregen het leder niet in de touwen. Juliana zette daar in de eerste helft weinig tegenover waardoor we met ‘slechts’ een 2-0 voorsprong gingen pauzeren.

Na de thee viel er echter weinig te beleven. Het waren de bezoekers die fel uit de kleedkamer kwamen maar tot grote kansen leidde dat niet; keeper Marco Olthuis trad op een aantal inzetten prima op zonder dat het echt veel moeite kostte. Silvolde had uit de spaarzame momenten voor het doel juist de betere kansen.
Het spel was slordig van beide zijden.
In de slotfase creëerde Silvolde nog wel een aantal kansen en “saved the best for last”: invaller Dion Teloh zette de eindstand uiteindelijk toch verdiend op 3-0.