7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

Door: Frank Helming:
Daar waar eerder dit seizoen de mussen van het dak vielen, was het vanmorgen de beurt aan de ijspegels. Toen de gordijntjes geopend werden, stond er ons een mooie en bovenal frisse winterse voetbal ochtend te wachten. Heerlijk voetbal weer dus. Nog snel even thermokleding in de tas gooien en dan geven we de fiets de sporen richting de Munsterman in Silvolde. Hier waren we de gastheer van VIOD JO11-1, echt gastvrij waren we overigens niet. Het was nogal rommelig op het sportpark, met overvolle kleedkamers en veldindelingen die niet meer klopten. Uiteindelijk werd er ook voor de tegenstander nog een kleedkamer gevonden. Eenmaal in onze kleedkamer aangekomen was het wachten op onze kledingtas. Enfin 10 minuten later dan gepland, konden de mannen dan eindelijk het tenue aantrekken. Eenmaal aangekleed en al buiten, moesten we ook even improviseren met onze warming-up. Ons veld was al bezet, maar ook hier kwam weer een oplossing voor, Waar geen oplossing voor kwam, was de afwezigheid van trainer Ben. Zou het daarom allemaal zo rommelig zijn? Zo rommelig als de voorbereiding was, zo rommelig was ons veldspel ook de eerste 10 minuten. Zeker 2 kansen voor open goal werden door ons niet afgemaakt. Aan de andere kant moet Bas zijn eerste redding voor vandaag verrichten. Ook vandaag gold de aloude voetbalwet weer: als je zelf de kansen niet maakt, valt de goal aan de andere kant en zo geschiedde. De speler van VIOD werd geen stro breedte in de weg gelegd en kon aanleggen voor een vrije schotkans hetgeen de score opende voor vandaag 0-1. Op de één of andere manier was deze tegengoal ook een soort van wake-up-call en vanaf dit moment begonnen we echt te voetballen. Een snelle en slim genomen intrap door Timo belandt bij Noah die vanaf de rechterflank de bal diagonaal in de lange hoek knap raak wist te schieten 1-1.
De zon breekt door, de boel ontdooit en zo ook ons spel. De JO11-1 diesel is op bedrijfstemperatuur gekomen en dat zal VIOD weten ook.
Een diepe bal op Noah gaat net naast, een schot van Quint wordt knap geblokt in een sliding, Thijmen ziet zijn schot op lat belanden met veel kunst en vliegwerk van de keeper. De Terborgs/Silvoldse druk staat er vol op nu!
Een strakke corner van Quint beland op het hoofd van Dex, maar deze vloog helaas net over de deklat.

Even later is het wel raak: Timo brengt bal in en Ward rond met behulp van de keeper af 2-1.

Einde 1e kwart. De wedstrijd gaat gelijk op, al zijn wij wel de betere voetballende ploeg.

We beginnen het 2e kwart heel sterk. Een strakke corner van Noah wordt door Ward binnen gekopt 3-1. De eerste tekenen van gelslijtage zijn waar te nemen in Ward z’n krullen.

Een hele sterke individuele actie vd rechtsbuiten van VIOD was iets te machtig voor ons allen, zijn mooie harde vloog in de goal, al zat Bas er nog aan 3-2.

Daarna zet VIOD aan voor de gelijkmaker, hun corner vloog net voorlangs. Aan de andere kant testen Noah en Dex de vuisten van de keeper.

In de tegenstoot kwam onze keeper Bas als een duveltje uit het doosje en ging pijlsnel op de aanstormende aanvaller af. Het was de dood, of de gladiolen. Uiteindelijk werden het de gladiolen, doordat Bas goed redding bracht, dit was een hele gevaarlijke uitbraak! Met het inschieten zeiden we nog tegen elkaar: alles is voor Bassie!

Aan onze kant was het Ward die zijn schot net naast ziet gaan na een hele sterke actie. In deze fase gaat het nog steeds gelijk op en naast Bas, weten onze mannen van de verdediging Dylan, Rik en Timo ook veel gevaar onschadelijk te maken. Aan het einde van de 1e helft ziet Dex zijn inzet gepareerd worden en de rebound van Lode ging net naast. Beide keepers weten hun elftal goed op de been te houden met vele goede reddingen. Zo komt er met een ruststand van 3-2 een einde aan een zeer enerverende 1e helft.

Na eenmaal de ranja uitgedeeld te hebben, bleek bij de standaard rondvraag wat gaat er goed en wat kan er beter dat we eensgezind zijn. De tegenstander van vandaag moeten we kunnen verslaan, echter zou er qua inzet (met name druk zetten naar voren) en de bal veroveren, een tandje bij moeten! Ook moeten we zorgvuldiger omgaan met de kansen die we krijgen, de 1e helft waren we voor de goal te gehaast.

Met de tips & tricks goed in de oren geknoopt, beginnen we met 100% focus en wilskracht aan de 2e helft. Dit werpt al heel snel zijn vruchten af. We zetten goed druk naar voren en uiteindelijk belandt de bal bij Noah die op links met zijn heel knap de bal met zijn chocoladebeen / linker voet in rechter kruising weet te plaatsen 4-2.

Een goede inzet uit corner van VIOD vliegt net over de goal van Bas. In de omschakeling is het Rik die van achteruit de bal diep op Noah inspeelt, die schat de pass op waarde in en laat de 5-2 op het scorebord noteren. De tussenstand lijkt comfortabel, maar is het nog allerminst in deze fase van de wedstrijd. Bas weet tot 2x toe knap redding te brengen, echter valt nog wel de 5-3 in het netje puur op inzet. Een knappe en verdiende goal voor VIOD, moeten we eerlijkheidshalve bekennen. Niet veel later is het Dex die een hard geschoten vrije trap via tegenstander in de goal weet te schieten 6-3.

Één van de mooiste combinaties van vandaag trof geen doel. Dex, Thijmen en Noah wisten elkaar blindelings te vinden. Helaas ging het uiteindelijke schot net naast. Even later komen we voor het eerst vandaag op een grotere marge dan 3. Een diep gespeelde bal van Noah belandt bij Lode, die overzicht weet te houden en voor geeft voor op de vogelvrij staande Noah die de bal nog slechts hoefde in te tikken 7-3. Hiermee komt een einde aan het 3e kwart.

In de minipauze steken we nog even de koppen bij elkaar en spreken uit, dat we gezamenlijk op jacht gaan naar de 10 doelpunten! Ook het 4e kwart beginnen we heel sterk. Een mooie cornerbal van Quint was net iets te hoog voor Noah, de volgende corner van Noah zelf kwam perfect op het hoofd van Ward, hetgeen de 8-3 en nog meer gelslijtage in Ward zijn krullen betekende. Gelukkig heeft Ward korte lijntjes met de beste kapper uit Terborg en omstreken 😉

Ook Thijmen, Lode en Dex wisten een mooie combinatie niet tot een verdiende goal te promoveren. Maar het was wel een applausje waard, het was genieten langs de kant!
Zoals het bij een rommelige dag hoort, had de verslaggever van dienst de 9-3 en 10-3 gemist. We hadden op het laatst wat pijntjes, blessures en conditie te kort, daardoor kwamen in de malle wisselmolen terecht. Hierin wil ik met name even de aandacht vestigen op Ward en Noah die zo’n beetje op elke positie hebben gespeeld in dienst van het team, hulde mannen!

Zoals vorige week al door ons aangekondigd, was het vandaag een doelpuntrijk festijn geworden, waarin we veerkracht, vechtlust en wilskracht in combinatie met goed voetbal hebben tentoongespreid.
Zo staan we na 2 wedstrijden gespeeld te hebben in de hoofklasse op een keurige 2e plaats met 4 punten en +7 doelpunten. Volgende week gaan we een poging doen om 3 punten op te halen in Lichtenvoorde, alwaar we het op gaan nemen tegen de JO11-1 van Longa ’30. #D’ran
De JO11-1 wenst u plezierig weekend!