JO11-1 geeft het in laatste kwart van wedstrijd uit handen…

JO11-1 geeft het in laatste kwart van wedstrijd uit handen…

AZSV JO11-2JM

5 - 2

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (4e fase) 15

Datum

26 maart 2022 8:30

Accommodatie

Sportpark Villekamp
Haartsestraat 57
7121WJ
AALTEN
tel. 0543-471526

Zaterdag 26-03-2022  AZSV JO11-2 / v.v. Terborg-sc Silvolde JO11-1

Op het, zeker voor de JO11, onchristelijke tijdstip van 07.35 uur vertrokken we vanuit Terborg naar Aalten. alwaar onze uitwedstrijd tegen AZSV JO11-2 op het programma stond.
Met een bijna complete selectie; helaas ontbrak alleen Rik.

Onder perfecte voetvalomstandigheden (strak blauwe lucht, lekker voorjaarszonnetje, bijna windstil) arriveerden we op Sportpark Villekamp.

De blauw-gele Oekraïense vlag naast de fraaie toegangspoort plaatste de beroemde voetbalquote “voetbal is oorlog” direct in een ander daglicht.  Gelukkig mogen onze kids op zaterdagochtend frank en vrij de wei in.  De quote “het is maar een spelletje” is dan meer op z’n plaats.

Al wil je spelletjes natuurlijk altijd wel graag winnen 😊

En na de collectieve offday van afgelopen zaterdag hoopten wij uiteraard vooral weer op een ouderwetse lekker potje voetbal.

Na het eerste fluitsignaal ging het de eerste minuten gelijk op.
Helaas kwamen we door een moment van onoplettendheid toch op een 1-0 achterstand.
Met een simpele steekpass (die te makkelijk gegeven kon worden) werd een vrijstaande aanvaller bereikt, die Bas vervolgens kansloos liet door de bal onhoudbaar in onder in de hoek te schieten.

Kort hierna trokken we de stand weer gelijk.
Vanaf links slingerde Noah een cornerbal perfect voor onze mee naar voren gekomen luchtmacht voor de pot. Daar wist Timo wel raad mee. Hij nam de bal perfect op z’n plaat en kopte de bal hard in de touwen 1-1!

Even later kwamen we goed weg toen AZSV de buitenkant van de paal raakt.
Overigens lag goalie Bas wel goed in de hoek, klaar om redding te brengen indien nodig.
Een kleine minuut later moest hij dat alsnog doen. Met een katachtige redding wist hij de bal onder uit te hoek te tikken. De rebound leek voor het intikken voor de aanvaller van AZSV, maar gelukkig wist Timo de bal op het nippertje met z’n grote teen over de achterlijn te tikken.

Na een achterbal trapte Bas de bal ver uit. Sven verlengde de bal, waarna Stan sterk een duel uitvocht (en won) en de bal op z’n sterke linker nam. Helaas vloog zijn inzet voorlangs.

Ruben, gestart als linksback, gooide op de linkerflank zijn Samba-skills op de mat…  toen de 3 tegenstanders welke hij net het bos in had gestuurd weer in zijn nek begonnen te hijgen, stuurde hij Stan met een goede steekpass weg. Helaas ging diens lage schuiver voorlangs.

Met de 1e time-out na afloop van het eerste kwart stond het zo nog altijd 1-1.
Tijdens de time-out spraken we af de tegenstander meer/fanatieker onder druk te gaan zetten.
De bal was nog maar amper aan het rollen, toen dit direct zijn vruchten afwierp.
Quint voerde direct de druk op op hun linksback, die eieren voor zijn geld koos en de bal terugspeelde naar zijn doelman. Die had de bal niet helemaal lekker voor zijn voeten liggen toen Sven hij Sven uit zijn ooghoeken gretig op hem af zag stormen. Bijna slaagde Sven erin de bal af te snoepen om dan vervolgens waarschijnlijk simpel binnen te gaan tikken… Ternauwernood wist hun goalie de bal nog weg te tikken. Maar dat balletje belandde voor de voeten van Stan die dankbaar de 1-2 binnen schoot.

Vanuit een corner, ditmaal vanaf de andere kant, was het wederom Timo die een poging deed de bal op doel te koppen. Helaas kreeg hij zijn hoofd er dit keer niet lekker tegenaan. Wel belandde de bal bij de 2e paal, waar Sven de bal uit de stuit met een volley direct op z’n linker nam. Helaas vloog zijn inzet over het doel.

<VIDEOFRAGMENT 1>


Helaas gaven we de voorsprong kort voor rust toch nog uit handen.
Na een intrap van AZSV werd er te slap ingegrepen, werd hun (overigens grote, fysiek sterke) midmid aangespeeld die vervolgens vrijuit mocht schieten en dus doel trof.. 2-2; op naar de ranja...

 

Net na rust kwamen we goed weg. Voor de 2e keer deze ochtend schoot AZSV op de paal.
Direct uit de tegenstoot stoomde Stan op over links en trok de bal voor vanaf de achterlijn.

Helaas bereikte zijn voorzet Sven net niet.

In het derde kwart golfde het spel op en neer.
Ons middenveld en onze verdediging moesten flink aan de bak en hadden de handen vol aan hun tegenstanders, met name met hun grote/fysiek sterke midmid.
Een aantal keren hield Bas ons met knappe reddingen in de wedstrijd.

Wij kregen ook nog een paar mogelijkheden.
Stan passte de bal vanuit een intrap naar Sven die de bal langs zijn tegenstander tikte en met 3 man in zijn nek richting het doel van de tegenstander snelde. Hij was dicht bij de 2-3, maar helaas wist de keeper redding te brengen.

<VIDEOFRAGMENT 2>


Noah probeerde het met een schot van afstand, maar zijn schot werd iets geblokt door een verdediger waarna de keeper redding kon brengen. Bijna kon Sven de 2-3 binnenschieten vanuit de rebound, maar ook dit keer was de keeper een sta in de weg.

 

<VIDEOFRAGMENT 3>

 

 

Zo stond het aan het einde van het (spannende) derde kwart nog altijd 2-2.

Direct na de time-out dribbelde Stan op over links, kapte zijn tegenstander uit, liet de tegenstander op de achterlijn nog een keer het nakijken en slingerde de bal voor het doel. Helaas was de voorzet een prooi voor de keeper.
Uit de tegenstoot stond de spits van AZSV ineens 1:1 met Bas, die redding bracht en ons zo gelukkig op de been hield.

 

Hierna ging het alsnog mis… Hun midmid, waaraan we de handen vol hadden, nam ons doel onder schot. Bas bracht redding, maar helaas kon de rebound alsnog ingetikt worden, 3-2.

Ondanks dat met deze geringe achterstand alles nog mogelijk was, gingen de koppies omlaag en stortte alles als een kaartenhuis ineen…
Een schot van afstand plofte na een enorm lelijke stuit op het kunstgrasveld achter Bas, 4-2.
En even later verdween een schot via Timo ook nog eens ongelukkig in ons doel, 5-2.
Deze tikken kwamen we niet meer te boven.
Noah kwam nog wel een keer oog in oog met hun goalie, maar die kwam goed uit en bracht redding.

Echt super jammer dat het (met name) in het laatste kwart onnodig uit handen werd gegeven.
 
Zo staan we in fase 4 na 2 gespeelde wedstrijden helaas nog met lege handen.
Maar goed, #d’ran en op naar volgende week! Dan spelen we de uitwedstrijd tegen RKZVC JO11-1 te Zieuwent.

 

#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMoosteDagVanDeWeek

 

Beeldmateriaal: onze fotografe Jessy (Harmsen) heeft weer e.e.a. vastgelegd op de gevoelige plaat. Zie hier

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!