Unitas'30 - Silvolde 1

Unitas'30 - Silvolde 1

Zondagmiddag speelt Silvolde 1 tegen Unitas '30 in Etten-Leur. Wij hebben in de gemeente ook een Etten maar geen Leur. Het ligt dan ook niet in de buurt, maar in Noord-Brabant, links van Breda. Kortweg: het centrum van carnaval zonder Metworst of Foekepot. De Latijnse naam unitas wordt veelvuldig gebruik voor bijvoorbeeld studentenverenigingen en betekent eenheid.

Vorige week verloor Unitas in Zieuwent met 3-2 van RKZVC. Silvolde won op zaterdagavond thuis met 2-0 van SV Venray. Doelpuntenmakers Gijs Hakvoort en Sem Smit. Het gevolg was dat Silvolde aan Unitas voorbij ging op de ranglijst, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Het duel in Etten-Leur is derhalve uiterst belangrijk voor de bezetting in de onderste regionen. Hoofdtrainer Rob Haveman noemt de pot tegen Venray wel de minste van Silvolde kant na de winterstop. “In de eerste helft kwamen we een paar keer goed weg, maar na de rust waren we niet meer in de problemen.” In Etten-Leur verwacht hij veel strijd van beide kanten. Van de wedstrijd op De Munsterman – eindstand 0-0 - herinnert hij zich nog dat de tegenstander goede snelle buitenspelers had. Voor de wedstrijdselectie heeft de staf de laatste weken volop keuze. “Ze maken het me moeilijk”, benadrukt Rob. “Er is veel concurrentie.” Er zijn geen blessures of schorsingen.

Unitas '30 – Spcl. Silvolde wordt gespeeld vanaf 14.30 uur op Sportpark De Lage Banken.

Scheidsrechter is Giovanni Verhoeve uit Barendrecht.