JO17-1 onderweg met één doel: kampioen worden

19 december 2021 18:15

Willem Epping

Raymond Janssen, trainer JO17-1, vertelt.

In een gesprek voor het begin van het seizoen met de JO17-1 jongens was ons doel meteen duidelijk: kampioen van de eerste klasse worden in de eerste helft van het seizoen. Je wordt niet zomaar kampioen, daar moeten we met z’n allen hard voor werken! Dit pakte de groep goed op. De opkomst bij de trainingen was altijd goed, zo konden we met z’n allen aan het uitgesproken doel werken. Na de bekerwedstrijden was het voor ons nog niet duidelijk waar we stonden, omdat we voetbalden tegen tegenstanders uit de tweede klasse.

De competitie begon ietwat rommelig met slechts kleine overwinningen. De uitslagen moesten verbeteren, want anders zou het ons niet gaan lukken. In de wedstrijd tegen Vorden ging de knop om en wonnen we met 6-3; dat was een goede wedstrijd met veel strijd. Deze wedstrijd was de ommekeer van het seizoen. De daaropvolgende wedstrijden waren niet altijd goed, maar toch altijd met een overwinning. Alleen Dinxperlo was een te sterke tegenstander voor ons en speelden we gelijk.

Door de nieuwe coronamaatregelen mocht geen publiek bij de wedstrijden meer aanwezig zijn. Daarna mochten we ook niet meer trainen na 17.00 uur en moesten we nog drie wedstrijden spelen. Helaas hadden we geen mogelijkheden om overdag te trainen. De spelers waren zich ervan bewust dat onder deze omstandigheden in elke wedstrijd nog een tandje er bij gezet moest worden en dat er nog meer op karakter gespeeld moest worden.

Er wordt vaak gezegd dat O17 een leeftijd is waarop de jongens alles aan hun laars lappen, maar deze groep heeft bewezen dat dat niet zo is! De laatste drie wedstrijden werden gespeeld tegen verenigingen, waarvan de JO19-1 in de categorie A spelen. Die competitie lag stil, waardoor er telkens drie spelers van de JO19 met de JO17-1 mee mochten doen. Wij hebben die luxe dit jaar niet, desondanks zou het voor ons geen probleem moeten zijn. De jongens gingen nog scherper spelen, met nog meer motivatie en overgave. We wonnen op deze manier nog twee wedstrijden.

De laatste wedstrijd, 18 december 2021, uit tegen Concordia Wehl werd dan ook de doorslaggevende wedstrijd. Deze wedstrijd speelden we tegen de enige ploeg die theoretisch ook nog kampioen zou kunnen worden. We kwamen met 1-0 achter te staan, terwijl het gelijk tegen elkaar opging. Nog voor de rust kwamen we sterk terug en gingen de rust in met een 2-1 voorsprong. In de rust hebben we besproken dat we er echt álles aan moesten doen om niet te verliezen. De vermoeidheid sloeg toe bij de jongens. Ondanks dat wisten ze toch nog een keer te scoren! Een gelukje natuurlijk dat de tegenstander ook niet had kunnen trainen, maar de 3-1 overwinning was meer dan verdiend!

Deze uitstekende groep spelers heeft alles voor elkaar over en ongeslagen kampioen worden is dan ook het mooiste resultaat dat we hadden kunnen behalen. Het kampioenschap hebben wij  natuurlijk ook te danken aan  de hulp van de ouders: bedankt voor het vlaggen en het rijden naar de uitwedstrijden. Ook wil ik de verenigingen bedanken, omdat we ondanks de beperkingen nog een klein kampioensfeestje konden vieren in de kantine. De spelers hebben allemaal een mooie beker ontvangen van de Paperclip, waarvoor dank!

We hebben zin in de tweede helft van de competitie! Laten we hopen dat corona niet nog meer roet in het eten gooit en dat we deze prestatie nog een keer met ons allen kunnen herhalen.